Felhívás!

Akár 7 év börtön is járhat az egyéjszakás kalandokért a katari világbajnokságon

Akár 7 év börtön is járhat az egyéjszakás kalandokért a katari világbajnokságon Külföld

Nehéz helyzetbe kerülhetnek a felelőtlen szerelmesek a novemberben kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, a torna idejére ugyanis a közel-keleti ország gyakorlatilag szextilalmat rendel el.

A rendelet szerint a világeseményre érkező szurkolóknak kötelességük lesz tiszteletben tartani az országban érvényben lévő szabályokat, ahol nem tolerálják az egyéjszakás kalandokat – írta a Daily Star.

A lapnak nyilatkozó rendőrségi forrás szerint Katarban kizárólag a házaspárok folytathatnak aktív nemi együttlétet egymással büntetlenül. A házasságon kívüli szex csakúgy, mint az egyneműek viszonya illegális a muszlim többségű országban, akik pedig ezt nem veszik figyelembe, azokra akár hét év börtönbüntetés is várhat.

A katari vébé szervezőbizottságának vezetője, Nasszer al-Khater arra is figyelmeztetett, hogy az országban nem nézik jó szemmel, ha az emberek nyilvánosan kimutatják a szeretetüket egymás felé, ez pedig a tornára érkező szurkolóktól is alapelvárás.

„Minden szurkoló biztonsága és védelme a legfontosabb a számunkra. De a nyilvános érzelemnyilvánítás nem tetszik, ez nem része a kultúránknak – és ez mindenkire vonatkozik” – mondta al-Khater.

A Katari Labdarúgó Szövetség főtitkára, Mansoor Al Ansari jelezte, hogy az LMBTQ-mozgalom jelképeként ismert szivárványszínű zászlókat is betilthatják a meccseken.

„Lényegében az idei világbajnokságon először lesz érvényben „szextilalom”. A szurkolóknak keményen fel kell készülniük. Katar egy konzervatív ország, ahol a szexuális irányultságtól függetlenül elítélendő a nyilvános szeretetnyilvánítás. Ha pedig valaki demonstrálni akarja a véleményét az LMBTQ-ról, akkor tegye egy olyan társadalomban, ahol azt elfogadják” – fogalmazott Al Ansari.

Mindezek mellett a drukkereknek arra is oda kell majd figyelni, hogy Katarban nem ünnepelhetnek olyan hévvel, mint más országokban. Ott ugyanis nem lehet majd alkoholt fogyasztani sem a stadionokban, sem pedig az utcákon. Ráadásul a bulizás is szigorúan tilos lesz a legtöbb helyen, csak az erre a célra létrehozott zónákban lehet majd mulatni és alkoholt inni.

(Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 21., 10:39
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ezt a korrupt fifa nak koszonhetjuk:) errol senki nem beszel? amikor el akartak venni Katartol a rendezes jogat akkor azt mondtak ok de a 20 millio dollart es kerjuk vissza amivel megvettuk a rendezes jogat:)