Felhívás!

A téli szünidőben utazókat, bulizókat kritizálta Ferenc pápa

A téli szünidőben utazókat, bulizókat kritizálta Ferenc pápa Külföld

„Ők is jó emberek, de nem gondolnak a betegekre, azokra, akik otthon maradtak, vagy akiket súlyosan érinti a gazdasági válság” – fogalmazott Ferenc pápa vasárnapi üzenetében.

A katolikus egyházfő a vatikáni apostoli palota könyvtárában tartott miséjében arról szólt, hogy elszomorítja, hogy a világjárvány közepén az emberek külföldre repülnek szórakozni, hozzátéve, hogy ők nem mérlegelik tetteik következményét – számolt be vatikáni tudósítójára hivatkozva a CNN.

„Ők is jó emberek, de nem gondolnak a betegekre, azokra, akik otthon maradtak, vagy akiket súlyosan érinti a gazdasági válság. Csak a nyaralásra és a szórakozásra gondolnak, ami fájdalmat okoz nekem”  – tette hozzá Ferenc pápa.

„Annyit tehetünk, hogy elkötelezzük magunkat arra, hogy vigyázzunk egymásra és otthonainkra” – fejtette ki, utalva az újévi misén elhangzott üzenetére.

A pápa nem először szólal meg a koronavírussal kapcsolatos ügyekben. A katolikus egyházfő korábban bírálta azokat, akik nem hajlandók maszkot viselni, vagy éppen a korlátozások ellen tiltakoznak, megjegyezve, hogy „a saját kis érdekvilágukban” élnek.

A pápa 2020-as karácsonyi üzenetében hangsúlyozta, hogy az új koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni védőoltást mindenki számára elérhetővé kell tenni és ebben az államok együttműködését kérte.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 4., 10:59
    ÉRTÉKELÉS: 14

    De a migránsokkal nincs semmi gond,hogy terjesztik a vírust ,ugye?Felgyújtják a táborokat és kószálnak ide-oda vagy mint Bécsben fittyet hánynak a kijárási tilalomra ,rabolnak ,gyújtogatnak ,köztük keresztény templomokat is.NEM akarom odatartani a másik orcámat is!