Felhívás!

A romániai és bulgáriai gyerekek vannak leginkább kitéve az elszegényedés kockázatának

A romániai és bulgáriai gyerekek vannak leginkább kitéve az elszegényedés kockázatának Külföld

2018-ban a társadalmi kategóriák közül a gyermekek voltak a legnagyobb mértékben kitéve az elszegényedés és a társadalmi kirekesztettség kockázatának az Európai Unió államainak majdnem a felében. Míg azonban Szlovéniában és Csehországban 13,1%, illetve 13,2%-os volt az arány, addig Romániában 38,1%-os, a szomszédos Bulgáriában 33,7%-os, mutat rá az Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által csütörtökön közzétett adatsor.

Az Eurostat adatai szerint 2018-ban az EU-ban élő gyerekek 23,4%-a volt kitéve az elszegényedés és a társadalmi kirekesztettség kockázatának, míg a felnőttek (18 és 64 év közötti személyek) esetében ez az arány 22,1% volt, az idős generáció (65 év felettiek) körében pedig 18,4%.

Romániában, Szlovákiában és Franciaországban az elszegényedés által veszélyeztetett gyermekek aránya több mint 5 százalékponttal meghaladta az összlakosságból érintett személyek arányát, ez lévén a legnagyobb különbség a két mutató között. Ezzel szemben Észtországban 6,5 százalékponttal alacsonyabb volt a gyermekek körében az arány, mint az összlakosság körében, Lettországban pedig 5,9 százalékponttal.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 5., 16:03
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Szomorú! A kormány az oka nálunk! A szülőket nem fizeti meg, sokan a nincstelenségbe is gyereket vállalnak! Büszke a 3-4 gyerekére, de szerencsétlen szülő minimálbérből mit fog biztosítani gyerekének?! Másik véglet a sok bű cigány,akik 15-16évesen már anyukák és apukák! 90% gyulázásból tartja el magát, tegnap is 1 sereg 5-15év körüli cigány kéregetett a Kaufland és Lidl előtt Kézdin! Ezekkel a világ nem szebb csak sűrűbb!