Felhívás!

A „rabszolgatörvény” ellen tüntettek a szakszervezetek Budapesten

A „rabszolgatörvény” ellen tüntettek a szakszervezetek Budapesten Külföld

A szakszervezetek a munkakörülmények javítását, ezért a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a törvénymódosítás elleni demonstráción szombaton Budapesten, ahol országos útlezárásokat helyezett kilátásba.

Hozzátette: 2019. január 1-jétől két számjegyű béremelést akarnak és azt, hogy visszaadják a cafeteria megszüntetett elemeit.

A MaSzSz által szervezett tiltakozó akción a szövetség elnöke bejelentette, a munkaidőkeret emelését és a túlmunkaórák számának jelentős növelését tartalmazó törvénytervezet mielőbbi visszavonása érdekében a munkavállalói érdekképviselet hétfőtől országos útlezárásokat szervez.

A szakszervezeti vezető szerint az országban egy furcsa autoriter kapitalizmus alakult ki, ami elveszi a dolgozók “megtakarításait, jogait, hovatovább az életüket is”. Ezt azonban a szakszervezet nem hagyja – mondta Kordás László a tüntetőknek.

A tömegben, amely Jászai Mari térről indult majd a Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon ért el a Kossuth Lajos tér torkolatánál felállított színpadhoz, olyan feliratokat lehetett látni, mint “Közösen a rabszolgatörvény ellen!”, “Amikor a diktatúra tény, a forradalom kötelesség!”, “Nem leszünk Európa Kínája!” és “36 hónap alatt a természet háromszor ébred és te?”

Az MTI helyszínen lévő tudósítóinak jelentése szerint a tüntetés végén egy férfi szaladt fel a színpadra és azt kiabálta, hogy “foglaljuk el a Kossuth teret”, amelyet a tüntetés ideje alatt rendőrök vettek körül. Ezt követően a bekiabáló férfi után a tömeg nagy része a Kossuth teret akkorra már lezáró rendőr sorfalhoz futott. Ezt követően többször megpróbálták áttörni a rendőrsorfalat, ami végül sikerült és bejutottak a Kossuth térre. A rendőrök az Országház lépcsőjén és közvetlenül az épület előtt álltak fel ismét több sorban. A bekiabálások ott is folytatódtak, tettlegesség azonban nem történt és mintegy 20-30 perc múlva a Kossuth téren összegyűlt tömeg lassan oszlani kezdett.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 10., 9:35
    ÉRTÉKELÉS: 24

    Mondtam en,hogy az egesz Europara ki fog terjedni a Parizs-i lazadasok sorozata.A kerdes csak az,hogy valojaban kik allnak eme mozgalmak mogott.Mert az teny es valo,hogy barmerre nezunk mindenik orszagban a munkassag van a legjobban elnyomva Europa szerte.Ok huzzak az igat,mint Orwell,Allatfarm cimu regenyeben, ahol a gonosz es nemtorodom gazda diktaturajat, a Disznok demokraciajanak hazudott diktaturaja valtotta fol.Hamarosan a Parizs-i szikrak langba boritjak a teljes Europat! Es ezen nincs mit csodalkozni,mert ez igy tovabb nem mehet,hogy minden ado,minden dragulas,minden krizis es egyeb kitalacio,mindeg csak a legszegenyebbeket terheli,a munkasokat!