Hirdetés
Hirdetés

A kormány ellen tüntettek Budapesten ellenzéki pártok kezdeményezésére

A kormány ellen tüntettek Budapesten ellenzéki pártok kezdeményezésére Külföld

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére tartottak demonstrációt hétfőn Budapesten, az MTVA központi épülete előtt.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a “Szabadítsuk ki a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t!” címmel meghirdetett demonstráción kifejtette: a harmadik kétharmad után rá kellett jönniük, hogy nem hatékony az ellenzéki politika pusztán parlamentális eszközökkel, ezért zavarták meg az Országgyűlés ülését. Addig kell folytatni ezt a harcot, amíg a hatalom meg nem érti, hogy a nép nem kér az elnyomásból – jelentette ki.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője kifejtette: a legnagyobb pozitív élménye, hogy olyan egység kovácsolódott az ellenzék soraiban, amilyenre soha nem volt példa. A következő években ezen az úton kell járni – tette hozzá.

Székely Sándor, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azt mondta, nem hagyják, hogy törvényellenesen működő bíróságokat állítson fel a Fidesz.

Hirdetés
Hirdetés

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta: addig tartanak ki a közmédia épülete előtt, amíg nem teljesítik a követelésüket és be nem olvassák a petíciójukat. Ekkora jogtiprásra, hogy országgyűlési képviselőket erőszakkal távolítanak el egy közintézményből, a rendszerváltás óta nem volt példa – mondta.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő úgy vélekedett, hogy szintet lépett az erőszak rendszere, ezért a belügyminiszternek le kell mondania. Orbán Viktor is felelős azért, hogy országgyűlési képviselőket “ütnek-vernek” egy közintézményben – fogalmazott.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a tüntetésen azt hangsúlyozta, hogy az emberek a hatalom lelkébe tapostak a független közmédia erőteljes követelésével.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy a 2010 óta kiépült rendszer átgázol mindenkin, semmibe veszi a véleményüket és még a szemükbe is röhög. Bebizonyította, hogy kompromisszumképtelen és csak az erőből ért – mondta a politikus.

Hirdetés
Hirdetés

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének alelnöke bejelentette, hogy ha Áder János köztársasági elnök aláírja a munka törvénykönyvének módosítását, országszerte elindítják a sztrájkok szervezését.

Pitz Dániel, az LMP ifjúsági szervezetének elnöke úgy vélekedett, a Fidesz azért szűkíti a felsőoktatást, hogy rabszolgává tehesse az embereket.

A demonstráción felolvasták az ellenzéki pártok ötpontos követelését. Ez a “rabszolgatörvény” visszavonása, a rendőri túlórák csökkentése, a külön közigazgatási bíróságokról szóló törvény eltörlése, csatlakozás az Európai Ügyészséghez és a független közmédia megteremtése.

A tüntetés résztvevőinek egy része a beszédek elhangzása után a közmédia épülete előtt maradt. Az emberek nemzeti színű és európai uniós zászlókat lobogtattak, valamint feltűnt a tömegben sok MSZP-s, DK-s, jobbikos, párbeszédes, LMP-s, momentumos lobogó és molinó is, néhányan pedig árpádsávos zászlót lobogtattak.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 19., 14:20
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az elnyűtt képű Bernike sikoltozik,hogy ütik-verik őket ,sőt meg is akarják ölni…varjú mentőt hivatott mert sok bordája és a karja is eltörött ,másnap fitten bemegy az atv-be ,de még egy mankót sem vitt magával vagy kerekes széket.Állítólag Gyurcsány így szólt hozzá’ varjú ,ne károgj,kelj fel! És csoda történtNagyon sok film van az interneten,hogy a varjak nagyon intelligens állatok,még eszközöket is gyártanak,használnak.Igaz ,azok az Új-Kaledóniai varjak,nem Dk-sok.

 • User
  Dátum: 2018. december 21., 18:46
  ÉRTÉKELÉS: -7

  Sok táposmagyar ,már kezdi elfoglalni ezt a falat is!Nekik az tetszett amit alibsibolsi banda rendezett.De mit vétettek a szobrok,a lépcsők,a fák,a szánkók,az épületek betört ablakai?A vandálok tették ezt Rómával,hogy csak úgy ,ledöntötték a szobrokat.Ezeket véditek a nem értek egyet nyomogatásával?