Felhívás!

A járvány ellenére több száz fős medencés bulit tartottak az Egyesült Államokban

A járvány ellenére több száz fős medencés bulit tartottak az Egyesült Államokban Külföld

Teljesen figyelmen kívül hagyták a fizikai távolságtartás szabályait az amerikai Missouri államban, ahol több száz személy vett részt egy medencés bulin. Az Ozarks Lake nevű helyen tartott buli egy egész napon át tartott, annak ellenére, hogy az államban továbbra is érvényben vannak a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozások.

A szomszédos Arkansas államban több tucat fiatal fertőzött meg egy hasonló buli során, ez azonban úgy tűnik, hogy nem ijesztette meg a szórakozni vágyókat.

Az elmúlt hétvégén zsúfolásig megteltek a strandok és más, kikapcsolódást nyújtó helyek az Egyesült Államokban, ugyanis az amerikaik az emlékezet napját (Memorial Day) ünnepelték. Ezen a napon a fronton elesett amerikai katonákra emlékeznek, ugyanakkor ettől a naptól számítják a nyári szezon kezdetét is.

Kevesen viseltek védőmaszkot, de az emberek próbáltak távolságot tartani egymástól. Sokak számára ez volt az első kikapcsolódás a koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések lazítása után.

A hatóságok attól tartanak, hogy az ehhez hasonló összejövetelek, ahol nagy tömegek gyűlnek össze, újabb COVID-19 esetek megjelenéséhez vezethetnek.

Az Egyesült Államokban eddig közel százezer ember vesztette életét az új koronavírus miatt, ami messze a legmagasabb szám a világon.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.