Felhívás!

A halhatatlanság elérése a 11 évesen egyetemi diplomát szerző csodagyerek célja

A halhatatlanság elérése a 11 évesen egyetemi diplomát szerző csodagyerek célja Külföld

Summa cum laude, vagyis kitűnő minősítéssel szerzett villamosmérnöki BA diplomát a 11 éves Laurent Simons az Antwerpeni Egyetemen. A belga-holland csodagyerek azt mondja, a legfőbb célja a halhatatlanság felfedezése.

Laurent Simonsnak alig egy évre volt szüksége ahhoz, hogy végezzen a képzéssel, amit a diákok általában három év alatt teljesítenek – írja a NU.nl című holland hírportál.

A csodagyerek korábban tizennyolc hónap alatt érettségizett le egy bruggei gimnáziumban, nyolc éves korában. A 2009 decemberében született fiú az Eindhoven Egyetemen kezdte meg villamosmérnöki tanulmányait, de a szülei kivették az iskolából, mert az intézmény nem garantálta, hogy Laurent tíz hónap alatt, még a tizedik születésnapja előtt diplomázhat.

Az egyetem 2020 közepére tűzte volna ki a kisfiú diplomaszerzésének időpontját, de a szülőknek ez nem felelt meg, mert azt szerették volna, ha Laurent a világon elsőként, még tízéves kora előtt diplomázik.

Az egyetem akkor azzal kritizálta a szülőket, hogy hatalmas terhet raknak a páratlan képességű gyerekre, nem csak a tudományos előmenetele sürgetésével, de a gyakori médiaszerepléseivel is. Alexander Simons, Laurent apja azzal vágott vissza, hogy mindezzel senkinek sem lenne baja, ha a fia nem a tudományban, hanem valamilyen sportban lenne tehetséges – írta meg a BBC.

BA diplomája megszerzése után Laurent a fizikus mesterszakkal folytatja, de párhuzamosan elkezdi doktori képzését is. Azt mondja, nem tudja, mennyi idő kell majd neki az MA diploma és a PhD fokozat megszerzéséhez, de nem ez nem is foglalkoztatja. Inkább a távlati céljára tekint, ami nem kisebb dolog, mint az emberi halhatatlanság elérése, vagyis az, hogy a lehető legtöbb szervet mesterségesre cserélhesse. Ehhez a világ legkiválóbb professzoraival szeretne együtt dolgozni, hogy láthassa, hogyan működik az agyuk.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 8., 14:27
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nos ez a gyerek 11 evesen okosabb mint a emberiseg 90%. Van meg hova fejlodjunk. Nagy faba vagta a fejszet, nem is hiszem, hogy az emberiseg megerdemli a jelenlegi fejletsegi szintjen a halhatatlansagot, hiszen majdnem olyanok vagyunk mint a saskak, mindent “felemesztunk, beorolunk”.

 • User
  Dátum: 2021. július 8., 16:27
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Hát sok sikert kívánok… Istent játszani érdekes dolog lehet! Mentségére szolgáljon, hogy 11 éves. Talán ha megjön az esze olyasmibe vág bele, amit meg is tud valósítaniMindenesetre semmi pénzért nem cserélném el vele a boldog gyerekkoromat, ami neki nem lesz soha!

   • User
    Dátum: 2021. július 10., 14:42
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ne kavarjunk félre, doktor úr. Itt lenne szó, hogy mit tudna kezdeni ez a szuperintelligens gyerkőc egy faék egyszerűségű technológiával. Mondhattam volna azt is, hogy régifajta tárcsás telefont sem tudna használni, a kurblisról nem is beszélve. Lehet, maga sem tudná… 😀 Vagy a már klasszikusnak számító eset a modern gyerekkel és a ping-pong ütővel… ismeri? Vagy: a “Z” generáció jelentékeny része az analóg órákról nem tudja leolvasni az időt. Vagy… lenne még, de majd máskor. Tessék csak nézni a juhtubon, mondjuk, Cressert…