Felhívás!

76 év után kapta meg elhunyt férje levelét egy amerikai nő

76 év után kapta meg elhunyt férje levelét egy amerikai nő Külföld

Egy Németországban állomásozó amerikai katona, John Gonsalves a Massachusettsben élő édesanyjának küldött levelét 76 évvel a feladás után kézbesítették. A levél egészen idáig az amerikai postaszolgálat egyik elosztó létesítményében porosodott.

A 22 éves John Gonsalves őrnagy 1945-ben írt Woburnben élő édesanyjának egy levelet. A levél azonban sosem jutott el a címzettnek, hiszen az 76 évig bontatlanul állt, mielőtt megtalálták volna az Egyesült Államok postaszolgálatának egyik pittsburghi elosztójában – írja a The Guardian.

„Drága Anya, ma újabb levelet kaptam tőled, és örömmel hallottam, hogy minden rendben van” – áll a levélben. „Ami engem illet, jól vagyok, minden rendben, de ami az ételt illet, az legtöbbször elég silány.”

A levelet az alábbi szavakkal zárta: „Szeret és ölel fiad, Johnny. Hamarosan találkozunk, remélem.”

Gonsalves 2015-ben hunyt el, és az édesanyja sem él már, így ő sajnos sosem láthatta a levelet. Az Egyesült Államok postaszolgálata azonban megtalálta özvegyének, Angelinának a címét, akivel a katona öt évvel a levél elküldése után találkozott.

A posta alkalmazottai nemcsak az eredeti levelet küldték el az özvegynek, hanem egy kísérőlevélben azt is hangsúlyozták, hogy fontosnak tartották az egykori levél eljuttatását. Miután a Gonsalves család megkapta a levelet, felhívták a létesítményt és megköszönték a gesztust.

„Képzeld el! Hetvenhat év!” – mondta Angelina Gonsalves a WFXT-TV-nek. „Egyszerűen nem tudtam elhinni, egyszerűen olyan csodálatos.” A 89 éves özvegy hozzátette, úgy érezte a levél láttán, mintha visszatért volna a férje.

(Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 10., 19:50
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Hány olyan levél lehet, amely soha nem érkezik a címzetthez? Pedig a levelezésnek éppen az lenne az értelme, hogy a z emberi kapcsolatokat hőmérőzze. Eleget gyülölködünk, s okkal éppen a hivatalnokok is megérdemelnék, rájuk ragadjon egy súly, ha elfogják a leveleink! .