Felhívás!

74 nap után gyógyult ki a koronavírusból egy olaszországi román nő

74 nap után gyógyult ki a koronavírusból egy olaszországi román nő Külföld

Bianca Dobroiu, egy Olaszországban élő, 23 éves romániai nő, 74 nap elteltével gyógyult ki a koronavírusból. „Rémálom volt, az életemnek most már újra van értelme” – mondja a nő.

Bianca egyike volt az első fertőzötteknek Bolognában, és a világon azon kevesek közé tartozik, akik ilyen hosszú ideig szenvedtek a betegségben, írja a La Repubblica. Miután elhagyhatta a lakását az első útja egy parkba vezetett: „Különleges érzés, alig hiszem el, nagyon hosszú napok voltak ezek… Az orvos tegnap reggel így ébresztett: boldog vagy? Az eredmény negatív! Kiugrottam az ágyból. Egy rémálom volt, aki nem ment keresztül ezen, nem értheti” – nyilatkozta Bianca az újságnak.

A 23 éves nőn legalább 11 tesztet végeztek, amelyből kettő lett negatív, kettő bizonytalan, a többi esetben mind pozitív lett az eredmény. Betegsége kezdetén néhány napra kórházba került, a fertőző betegségek osztályára utalták be. Ezt követően haza mehetett, egy szobába került karanténba.

Betegségének hosszú időszaka esettanulmánnyá vált, erősítette meg Luciano Attard, a Sant’Orsola kórház fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője: „Tudomásunk szerint rekordnak számít. Most próbáljuk megérteni miért volt ilyen hosszú ideig pozitív. Hipotéziseken dolgozunk, és elemezzük a hosszú ideig tartó pozitivitását. Nyolc olyan beteg van, akiknek tesztje nyolc hete pozitív.”

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.