Felhívás!

192 alkalommal bukott el a KRESZ-vizsgán egy lengyel férfi

192 alkalommal bukott el a KRESZ-vizsgán egy lengyel férfi Külföld

Egy lengyel férfi 192 alkalommal próbálkozott a járművezetői jogosítvány megszerzésével, mindeddig sikertelenül – írja a Digi24.

Az 50 éves férfi a Piotrkow Trybunalski nevű lengyel városban lakik, és közel két évtizede kitartóan próbálja megszerezni a jogosítványt, ez alatt 192 alkalommal bukta el az elméleti vizsgát, ami országos rekordnak számít.

A férfi az évek során összesen 1300 eurót költött vizsgadíjra, azonban továbbra sem adja fel, és bízik benne, hogy előbb-utóbb sikerrel fog járni.

A lengyelországi statisztikák szerint az elméleti vizsgán az átmenési arány megközelítőleg 50%, míg a gyakorlati próbát tízből négy jelentkező veszi sikeresen.

A vezetésoktatók szerint korlátozni kellene, hogy valaki hányszor próbálkozhat a jogosítvány megszerzésével. Ezt azzal indokolták, hogy ha valaki ennyire nem érti a KRESZ szabályait, talán jobb is, ha nem ül volán mögé. 

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 20., 10:35
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ha tehetném, beleszólhatnék én a volán mögül is kiemelnék egy pár erőszakos előzőt, és ködben – zuhogó esőben lámpa nélkül járókat. A sor nincs lezárva, van még sok vétkes aki a lóerejében bízva iszkol a tetthelyről. Rögtön nem lenne annyi baj a zsúfolt közlekedéssel.