Felhívás!

13 évig feküdt egy spanyol hullaházban, miközben családja hazavárta

13 évig feküdt egy spanyol hullaházban, miközben családja hazavárta Külföld

Több mint tizenhárom év után temettek el egy román férfit, aki ez idő alatt a valenciai Igazságügyi Orvostani Intézet halottasházában feküdt. A holttestre 2007. november 1-jén gyerekek bukkantak rá egy szakadékban, a spanyol nyomozóknak azonban mindeddig nem sikerült azonosítani a férfit.

Dumitru Ionescu 53 évesen vesztette életét, holttestét két hónappal később találták meg, azonosítani azonban csak most sikerült, miután a hatóságok összevetették DNS-ét a Romániában élő lányáéval – számolt be az El Periodico.

A család csak 2019-ben jelentette eltűntként a férfit, mivel mindaddig azt hitték, hogy rokonuk nyugodtan éli életét Valenciában.

2019-ben az egyik családtag ellátogatott a spanyol városba, és akkor szembesült vele, hogy több mint egy évtizede senki nem tud semmit a férfiről.

A hatóságok DNS-teszteket végeztek, ekkor derült ki, hogy az eltűnt férfi a helybéli halottasházban fekszik.

A spanyol nyomozók a holttest 2007-es megtalálásakor is vettek DNS-mintát a férfitől, ám akkor nem jutottak eredményre. Annyit sikerült megállapítaniuk, hogy a férfi természetes halált halt.

Dumitru Ionescu földi maradványait április végén adták át a családnak, akik egy valenciai temetőben helyezték örök nyugalomra hozzátartozójukat.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások