Felhívás!

1,2 milliárd védőoltás a 448 millió lakosra

1,2 milliárd védőoltás a 448 millió lakosra Külföld

Az Európai Bizottság jóváhagyta az ötödik koronavírus elleni védőoltás beszerzését, és előrehaladott tárgyalásokat folytat a hatodikról a Modernával. Ez utóbbi vakcinájának a hatékonysága eddig a legjobb: 94,5%-os.

A bizottság kedden délutána CureVac beszerzését engedélyezte.

– Örömmel jelentem be, hogy a bizottság eddig legalább 1,2 milliárd dózis vakcina beszerzésére kötött szerződést, és ezzel eleget tett azon kötelezettségének, hogy az uniós állampolgárok mellett a világ legszegényebb és leginkább sérülékeny emberei számára is biztonságos és hatékony vakcinához biztosítson hozzáférést – mondta Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Bizottság ezen kívül 80 millió, nagyon ígéretesnek minősített vakcina leszállításáról folytat előzetes tárgyalásokat az amerikai Modernával. A gyógyszergyár oltóanyaga csaknem 95%-os védettséget szavatol. A Moderna további 80 millió adag leszállítására is opciós ajánlatot tett.

A Nature magazinban október végén megjelent, a föld lakosait reprezentáló felmérésből az derült ki, hogy a bolygó lakosságának több mint 60 százaléka kérné az oltást, ha az elérhetővé válna, tizennégy százalék nem tudja és mindössze mintegy tizenöt százalék mondta azt, hogy biztosan nem kérne vakcinát.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.