Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

116 évesen aktív életet él a világ legidősebb embere

116 évesen aktív életet él a világ legidősebb embere Külföld

Matekot tanul, szépírást gyakorol és kedvenc időtöltéseként egy stratégiai táblás játékot játszik egy japán nő, Tanaka Kane, akit 116 éves és 66 napos korában a világ legidősebb embereként ismert el a Guinness Világrekordok.

A születésnapját abban a fukuokai idősek otthonában tartották szombaton, ahol él. Családja mellett a városi vezetés is ott volt az ünnepségen, és megkapta az oklevelet is arról, hogy a Földön nincs nála idősebb ember.

Tanaka Kane azt mondta, amikor betöltötte a százat, akkor tűzte ki magának a célt, hogy mindenképpen meg akarja élni a 116. születésnapját.  Arra a kérdésre, hogy mi volt a legboldogabb pillanat az életében, azt mondta, hogy “a mostani”. Tanaka Kane 1903. január 2-án született kilenc gyermek közül a hetedikként. 1922-ben beházasodott egy rizskereskedő-családba, férjével, Hideóval négy saját és egy adoptált gyermeket nevelt fel.

Hirdetés
Hirdetés

A Guinness Világrekordok ismertetése szerint a világ jelenlegi, igazoltan legidősebb embere rendszerint reggel 6-kor kel és csak este 9-kor fekszik le. Délutánonként olyan tantárgyakat tanul, mint a matematika, szereti a szépírást, egyik kedvenc időtöltése pedig a fonákolós absztrakt stratégiai táblás játék, amelyben gyakran legyőzi az idősek otthonának személyzetét.

A korábbi rekordot is egy japán nő tartotta, Mijako Csijo, aki tavaly júliusban hunyt el 117 évesen és 81 naposan. Az őt megelőző életkorrekorder is egy japán asszony volt.

Hogy ki lehet a legöregebb férfi a világon, azt még keresik. A korábbi rekorder, a hokkaidói Nonaka Maszazo januárban hunyt el 113 évesen. A világon a legtovább egy francia nő élt, 122 éves volt, amikor elhunyt.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 11., 20:23
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Szép és jó, de mi inkább maradjunk a kuluránk, hagyományaink mellett! Tisztelem a japánokat, igaz az utóbbi időben nem érdemes majmolni őket! Tömeges öngyilkosságok,depisek….Régebb gyávák pl usa val szemben!!!!