Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Zöldülő Uzon

A CO2-kibocsátás hatásainak csökkentését célzó küldetésben a TotalEnergies Marketing Romania fontos szerepet játszik. Törekvései között a szénlábnyom csökkentése a vállalat egyik fő prioritása, és a cél az, hogy 2050-re a világ öt legnagyobb megújulóenergia-termelője közé kerüljön.

2022 októberében a TotalEnergies Marketing Romania sikeresen telepített 14 napelemet a kovásznai Uzonban található bitumentároló telephelyén. A napelemes rendszer évi 7,22 MW zöldenergiát termel, és teljes mértékben fedezi az uzoni igényeket. Kevesebb mint 4 éven belül a beruházás mérséklődik, mivel a megtermelt áram 100%-ban fedezi az irodahelyiségek szükségletét, a fennmaradó mennyiség pedig automatikusan a raktári berendezésekbe kerül.

A TotalEnergies Marketing Romania 2014-ben csatlakozott Uzon közösségéhez, a meglévő bitumentároló 5 millió USD beruházás keretében történő megvásárlását és teljes átépítését követően. „Örömmel jelentem, hogy az uzoni irodáink mára 100%-ban saját termelésű zöld energiával működnek. 2022. október 5-től új napelem-rendszerünk 5,6 kWp-n működik” – mondta el Alexandru Matei, a TotalEnergies Marketing Romania uzoni bitumentárolójának vezetője.

A TotalEnergies Marketing Romania 2022-as tervei között szerepel a központi tároló áthelyezése Bukarestből Brassóba. Azért hozták meg az áthelyezésre vonatkozó döntést, hogy a termelés helyén legyen a tárolás, és így akár 67%-kal csökkenjen a CO2-kibocsátás. Ami a brassói Keresztényfalván található üzemet illeti, az Európa egyik legmodernebb gyára, fejlett technológiákat és gyártási folyamatokat alkalmaz, a piaci igények közel 15%-át képes fedezni és ellátja a kelet-európai országokat.

A TotalEnergies Marketing Romania sajtóközleménye

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük