Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vége a mindennapos meghibásodások korának

Vége a mindennapos meghibásodások korának Közérdekű

A Közüzemek Rt. folytatja a rendszer konszolidálását Kézdivásárhelyen: Pap Lajos, a vízszolgáltató helyi vezetője elmondása szerint komoly eredmény, hogy az üzemzavarok nem a fővezetéken, hanem a leágazásokon történnek.

Hirdetés
Hirdetés

„A legrosszabb vezetékeket kicseréltük, azokat, amelyek a problémák jelentős részét okozták. Ez azt jelenti, hogy ha a mellékvezetékeken van baj, akkor nem kell nagyon nagy részt víz nélkül hagyni, az év első 5 hónapjában összevetve azzal, ami pár éve volt, azt kell mondanom, hogy nyugodtabb volt a helyzet. Messze vagyunk attól, hogy ne legyen munka, mert most is van olyan vezeték, ami megérett a cserére, ezt meg is fogjuk lépni” – közölte Pap Lajos.

A Közüzemek Rt. pillanatnyilag a Gyárak utcájánál, a Gábor Áron Szakképző Líceum mellett, az új bölcsőde építésénél dolgozik a vezeték áthelyezésén, illetve nemsokára következik az egykori keményítő gyárnál 30 méter vezeték cseréje.

Az Ady Endre utcában jól haladtak a munkálatok, kész az új vízvezeték, itt át kell majd az új vezetékekre térni, illetve hátra van a fogyasztók csatlakoztatása is, ez június vége felé várható.

A tervezési szakaszban van az 1918. December 1. utcai vezetékcsere – Pap Lajos szerint erre szükség is van, illetve a vezetékek fölötti járdát a városháza fel is akarja újítani. A Luther Márton és a Kert utcák tervei is elkészülnek lassan, ahol víz és szennyvízcsatornán dolgoznak majd – annyit azonban már lehet tudni, hogy a Kert utca komolyabb kihívást jelent majd, ugyanis tele van vezetékkel, amelyek mind funkcionálisak, beleértve a gázvezetéket, a létező szennyvíz és vízvezetéket is, itt a kivitelezés ez év júliusában fog elkezdődni.

Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. vezetője elmondta: „A napi meghibásodások korát szerencsére lezártuk Kézdivásárhelyen, ami mindenképp előrelépés. A katasztrofális állapotú vezetékeket kollégáink lecserélték, most az a feladatunk, hogy a meghibásodások számát tovább csökkentsük, hiszen minden egyes kizárásnál felkavarodik a tömbházak belső vezetékeire lerakódott salak, ami kellemetlenséget okoz. Ez egy folyamat, amit látunk, hogy hoz eredményeket, bízunk benne, hogy a következőkben is számíthatunk a polgármesteri hivatal támogatására, hiszen mindannyian feladatunknak tekintjük, hogy a város lakóinak minőségi szolgáltatásokat tudjunk biztosítani.”

A Közüzemek Rt. sajtóirodája

Fotó: g4media.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. május 26., 13:35
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tenyleg a vezeto ur es az alpolgarmester ezt sikernek konyveli el? Hat en megbolondulok.. az a siker, h nem a fovezetek megy tonkre. Uraim, az volna elorelepes h ha vegre nem volna gond. Jobb helyeken ez demisia! Mindenkinek

  • User
   Dátum: 2023. május 26., 17:39
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Hogy nem a fővezetek lyukad ki az egy előrelépés, a többi majd elválik. Jó lett volna egy árat is írni, hogy hány lejbe kerültek ezek a munkálatok és ki fizete a munkálatokat. Mindig lesznek kisebb-nagyobb hibák a halozaton, minden vezetek megöregedik, elavul, a gyökerek átszúrják a vékony falú vezetéket, a föld mozog, az emberek askalnak, stb. Amire kicserélik az összes vezetéket kezdhetik előről.