Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi kórháznak adományoztak

A kézdivásárhelyi kórháznak adományoztak Kovászna megye

Hétfőn a Kézdivásárhelyi Municípiumi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya részére 10 ezer lej értékben adományozott kellékeket és felszereléseket a helyi Rotary Klub.

Hirdetés
Hirdetés

Korábban a sebészeti osztály épületfelújítás miatt ideiglenesen a két emeleten működő szülészet-nőgyógyászat egyik emeletére költözött, és miután sebészkollégáiktól visszakapták az emeletet, akkor döbbentek rá a szülészet vezetői, hogy néhány elavult dolog felújításra szorulna, osztotta meg lapunkkal elöljáróban dr. Nagy-Rozsnyai István osztályvezető főorvos. „Másfél éve egy osztályfelújítási projekt van folyamatban, melynek célja a kórtermek barátságosabbá tétele, azoknak hűtőszekrénnyel, tévékészülékkel és korszerű bútorzattal való felszerelése. Jelen adományozás az említett projekt keretében történt” – jegyezte meg.

Az adományozás előzményeiről is szólt. „Megkerestem a Román György által elnökölt klubot azzal, hogy elkelne a segítség és 10 ezer lej értékű adománnyal támogatták az osztály felszereltségének korszerűsítését” – fejtette ki. A klub tagjai egy korszerű fiókos műtői műszerkocsit, három kisebb műszerasztalt, négy orvosi széket és orvosi műszeret, ollókat, illetve csipeszeket adományoztak az osztálynak. Dr. Nagy-Rozsnyai megjegyezte, a két emeletet körülbelül 80 százalékban sikerült korszerűsíteni és folytatnák a felújítás folyamatát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. május 23., 9:38
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sajnos mindig csak a nogyogyaszat, es ahol komoly munkak folynak{belgyogyaszat,sebeszet} ott semmi!!A Rotarisok is kicsit jobban korul kellene nezniuk hogy hova kell a segitseg!!De amig Kelemen ott lessz addig csak a szuleszet lessz a celpont,amugy most is o vezeti a korhazat,Canea csak egy BABU!!!!

  • User
   Dátum: 2023. május 23., 20:44
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Az előző hozzászóló nem járt a kórházban (szerencsére). A sebészet teljesen fel van újítva és épül egy új járóbeteg rendelő is. Kelemen tudtom szerint vagy két éve nyugdíjas…