Felhívás!

Várják a középiskolások jelentkezését

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet a hasznos tananyagok, társadalomtudományok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára. A tehetséggondozó intézmény iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira január 30-ig várják a Kárpát-medencei középiskolások jelentkezését. Az MCC Középiskolás Programja (KP) Erdélyben 8 helyszínen érhető el.

A programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. Az online képzés mellett havonta három személyes képzési napot is tartanak, amikor a diákoknak lehetőségük nyílik ismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni. Az idei tanévtől az e-learning kurzusok mellett valamennyi képzési helyszínen elérhetőek a személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, kétheti rendszerességgel szakmai klubdélutánokat is szerveznek a diákoknak. További újdonság, hogy szeptembertől elindultak az angol és román nyelvi kurzusok is, amelyeknek elsődleges célja a beszédkészség-fejlesztés.

Az MCC középiskolás programja iránt érdeklődőknek a jelentkezés pontos menetéről és magáról a programról további információ az intézmény honlapján (mcc-kolozsvar.ro) található, az esetlegesen felmerülő kérdéseiket pedig az MCC erdélyi középiskolás program koordinátorának, Zsiga Karolának tehetik fel a kzsiga@mcc.hu e-mail-címen.

(A Mathias Corvinus Collegium Egyesület közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.