Felhívás!

Ivanhoe-tól Füllentő Tóniig

Mit csináljon egy király néni, amikor majd’ 96 éves? Amit nála fiatalabb tanácsadók a fülébe súgnak (dehogy súgnak, ordítanak, hogy hallja). Most például, hogy Felség, asztat mondja a törvény, hogy aki vót má’ ködös Albionban miniszterelnök, asztat lovaggá kő ütni, mee’ nálunk, ánglusuknál a hagyomány mindenek felett. És megfeledkeztünk a Tóniról, a Blairről. Így lett a fent nevezett lovag és szőr, azaz Sir szép nyugdíjas korára.

Csakhogy azok a fránya angolok nem hagyják nyugodni szegény embert (pedig milyen szép lenne, elmegy halászni ő is, és a szomszéd pecázó rászól, hogy szőr, méltóztasson arrébb fáradni, itt én etettem be a paducokat), hanem rekordsebességgel írják alá a tiltakozást, vonják vissza a lovagságot Tónitól. Miért? Mert 2003-ban az Irak elleni háború egyik fő propagandistája és támogatója volt$ Márpedig a Chilcot-jelentés tizenkét kötetben bebizonyította azt, amit eleitől fogva tudtunk: Irak lerohanása hazugságokon alapult, a vén sivatagi rókának egy rendes géppuskája nem volt, nemhogy atom- meg biológiai fegyvere. De hát a fegyvergyártó-bankárbandának háború kell, és akkor mit számít vagy kétszázezer halott iraki?!

A volt miniszterelnök azóta beismerte, a háború „téves jelentések” alapján indult el. Téves? Pinocchio elpirulna egy ilyen otromba hazugságra. De mondja, Blair lovag, ugye ön is tudja, a politikában a hazugságot még elnézik, de a tévedést, azt nem. Főleg, ha hullakupacokban mérik. Mert az ártatlan vér az égbe kiált, néha tömegek hangján. Ha matuzsálemkorú apró német lágerőröket bíróság elé hurcolnak, pedig Németország ezerszer bocsánatot kért, miért élvezik brit és amerikai bombázó pilóták a veteráni speciális nyugdíjakat?

Nagy-Britanniában ébredezik és hallatja szavát a közvélemény. Nálunk? Néhány euróért lapulunk, és csúszómászóként dicsőítjük a „stratégiai partnereket”.

Végül is miért írom mindezt? Mert nagyon büszke lennék, ha egy RMDSZ-es képviselőnk felszólalna kábé így: Uraim, lehullt a lepel T. Blair hazugságáról. De honnan tudjuk, hogy ugyanazok nem fogják holnap hasonló otromba hazugságok alapján lerohanni Oroszországot? Nos, ha így lesz, mit tegyük világossá: nem vállalunk részt egy értelmetlen, pusztító háborúban, nem leszünk hazugok cinkosai, nem és nem!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.