Hirdetés
Hirdetés

Útlezárás Sepsiszentgyörgyön

Útlezárás Sepsiszentgyörgyön Közérdekű

Április 20-án 8 órától teljesen lezárják a forgalmat a Csíki utcában a Grigore Bălan sugárút és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon. Az útfelújítási munkálatok miatt lezárt útszakaszt a Templom, Erege, Szarvas, Romulus Cioflec utcákon lehet kikerülni, ugyanakkor erre az időszakra kétirányúsítják a Templom, Daczó és Vojkán utcákat.

Mint arról márciusban beszámoltunk, április második felétől folytatják a város egyik legforgalmasabb utcájának felújítási munkálatait. Az útfelújítási munkálatok kivitelezése egy hosszabb és összetett folyamat utolsó szakasza, melyet a lakosság számára „láthatatlan” munkák előztek meg: források megszerzése, tervezés, előkészítés, dokumentációk, műszaki tervek elkészítése, közbeszerzés. Ez a folyamat most ért a végéhez, a kivitelezők pedig a napokban jelentették be az aszfaltozási munkálatok elkezdését a Csíki utcában. Eddig befejezték a közműhálózat (víz-, gázhálózat, csatornázás, fővezetékek, villanyhálózat) korszerűsítését, tavaly ősszel pedig ideiglenesen leaszfaltoztak két sávot a közlekedés megkönnyítése érdekében.

A következő lépések: az új útalap készítése, az úttest és a járdák aszfaltozása, az új közvilágítási rendszer kiépítése. A Grigore Bălan sugárút és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszt érintő lezárás várhatóan két hónapot tart, a teljes beruházás-sorozat kivitelezési határideje egy év.

Hirdetés
Hirdetés

A Csíki utcai munkálatok egy nagyobb beruházás-sorozat részei, melyekre Sepsiszentgyörgy önkormányzata március közepén írta alá azt a kivitelezési szerződést egy négy cégből álló konzorciummal, amely a Gyár, Stadion, Nicolae Iorga, Grigore Bălan, Csíki utca felújítását, illetve az Oltmező és a Păiș David utcák járdáinak megépítését végzi el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. április 21., 16:06
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Valahogy ebben a kurva városban , miért nem lehet éjjelente dolgozni az utak javításával mint külföldön és rövid idő alatt? Vagy csak mindig ugyanaz a javító cég van minden évben aki csak húzza az időt pár munkással? Így is elég nagy cécó volt közlekedni ! És most ? Szégyen