Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újra lehet pályázni a délutáni oktatásra Háromszéken

Kovászna Megye Tanácsa családtámogató programjaihoz folyamatosan fogadja az igényléseket. A 2022-2023-as tanévre is pályázhatnak meleg ebéd és délutáni oktatás támogatására a települési önkormányzatok a megyei tanácsnál. A vidéki iskolások érdekeit szolgáló After-school programhoz szeptember 5-től folyamatosan fogadják az igényléseket.

Az elmúlt tanév második félévére, közel 80 ezer lej összértékben Árkos, Uzon, Illyefalva, Maksa, Nagyajta, Dálnok, Barót, Kökös és Csernáton kért és kapott támogatást a megyei önkormányzattól. Községenként általában – maximum 15 fős – 2-3 gyerekcsoport számára működött a délutáni oktatás. Baróton öt csoport részesült támogatásban.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke arra biztatja a községi önkormányzatokat, hogy éljenek a lehetőséggel, karolják fel együtt a nehéz sorsban élő gyerekeket a program révén, amely a helyi és megyei önkormányzat ötven-ötven százalékos hozzájárulásával, illetve a Diakónia Keresztyén Alapítvány támogatásával valósul meg. A kormány Meleg ebéd kísérleti programjában egyébként már tavaly részt vett Málnás, Mikóújfalu és Bereck, ősztől pedig Maksa, Barátos és Szitabodza is csatlakozik.

Kökös önkormányzata az elmúlt évben is igénybe vette a támogatást, és az új tanévben is bekapcsolódik a programba. Tăraș Silviu polgármester szerint minden lehetőséget megragadnak, hogy könnyebbé és jobbá tegyék a gyerekek helyi iskolában való tanulását.

A Kovászna megyei délutáni oktatásra az érintettek továbbra is pályázhatnak. Az igényléshez szükséges iratok megtalálhatóak a www.kvmt.ro honlapon, a pályázatok menüpontnál.

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.