Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Történelmi emléktúra a Magyaros-tetőre

Történelmi emléktúra a Magyaros-tetőre Közérdekű

Nyolcadik alkalommal indulnak útra a túrázás és a történelem kedvelői március 8-án, pénteken. A Magyaros-tető emléktúra során mintegy 15 kilométert tesznek meg az érdeklődők, előtte koszorút helyeznek el az úzvölgyi hadi temetőben.

Hirdetés
Hirdetés

A cél a Magyaros-tető „meghódítása”, de ugyanakkor ez a túra főhajtás is a magyar királyi miskolci 10. honvéd gyalogezred és a 39. honvéd hadosztály többi egységének tagjai előtt, akik hősies küzdelemben visszafoglalták az oroszoktól az Úzvölgye térségében levő, stratégiailag kiemelten fontos Magyaros-tetőt. Az ütközetet Karl Litzmann tábornok tervelte ki és gyakoroltatta be – olvasható a csíkszeredai polgármesteri hivatal Facebook-oldalán.

Csíkszereda Városházától reggel 7 óra 15 perckor lesz az indulás, és 9 órakor helyeznek koszorút az úzvölgyi hadi temetőben. Ezt követően kezdődik a gyalogtúra, melynek hossza több mint 15 kilométer, a szintkülönbség pedig 750 méter.

Az emléktúrához bárki csatlakozhat, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött: a részvételi szándékot a varoshaza@szereda.ro e-mail-címen jelezhetik március 6-án, szerdán 12 óráig az érdeklődők. A végleges létszám ismeretében a regisztráltakkal ezt követően közlik a részletes tudnivalókat.

Képünk illusztráció.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük