Felhívás!

Tiszteletet a nemzeti szimbólumainknak!

2019 márciusa azt hihettük volna, hogy a normalitást hozta el felforgatott városunk egyik lakóövezetébe. Marosvásárhelyen, a Székely vértanúk emlékművénél székely szimbólumokkal díszített térelemek kerültek elhelyezésre. Kialakították a kút új arculatát, rajta a nappal és a holddal, s kétnyelven feliratozva olvashattuk: Székely Vértanúk Kútja. Nem titok, a szobor, a kút, de még az utca neve is ez: Székely Vértanúk. Logikus lépésnek tűnt mindaz, ami kialakulni látszott a tér átalakítása során, hiszen haragudhat-e valaki azért, mert a Hősök terén hősök szobrai állnak? Aligha.

De a senki által meg nem választott vezetőink ebben is különlegesek szeretnének lenni. Két nappal a székelység legnagyobb tömegrendezvénye, a március 10-i Székely Szabadság Napja előtt Sergiu Papuc alpolgármester és Claudiu Maior polgármesteri tanácsadó, látván a munkálatok jóütemű menetét, megálljt parancsolt az építtetőknek, mondván „nem fogják úgynevezett Székelyfölddé változtatni a November 7. elnevezésű negyedet”.

A két magát úriembernek tartó illető a munkálatok beszüntetését, a székely szimbólumok eltávolítását, a terv újragondolását kérte a munkálatokat végző cégektől. Ezzel szeretnék gyakorlatilag elszabotálni a Székely Szabadság Napját. Itt is azt szeretnék bizonygatni, hogy ők bármit megtehetnek velünk, még népünk legszentebb ünnepein is.

Elérkezett az ideje, hogy kimondjuk: eddig és nem tovább!

Az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezete felszólítja a két önjelölt igazságosztót, hogy azonnali hatállyal rendeljék el a munkálatok folytatását, és állítsák vissza olyan állapotba a teret, hogy az méltó lehessen Székelyföld legnagyobb tömegrendezvényéhez, valamint felszólítjuk Sergiu Papucot, hogy kérjen bocsánatot a székelyektől!

Amennyiben ez teljesül, szívesen látjuk őket is a március 10-i rendezvényre.

Szabadságot Székelyföldnek, autonómiát a székely népnek!

 

Brassai Hunor,

az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.