Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tiltakozunk a központosított döntés ellen

Alább a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum jelenléti oktatással kapcsolatos állásfoglalása olvasható:

Közösségünk a koronavírus-járvány terjedését és annak megfékezését célzó előírásokkal egyetért, de nem tartja helyénvalónak, hogy a jelenléti oktatás kérdésében központi döntés szülessen. Minden iskola maga ismeri a saját erőforrásait, lehetőségeit, járványügyi helyzetét és annak megoldási módjait. Ezért úgy véljük, felelősségteljes döntést csak a közösség hozhat azáltal, hogy kizárólag maga dönt az intézményt érintő jelenléti oktatás kérdésében.

Tiltakozunk az ellen is, hogy oltott-oltatlan megbélyegzés érje közösségünk tagságát, és ez alapja legyen esetleges belső viszályoknak. Ha mindenáron figyelni kell a személyzet beoltottságára, álláspontunk az, hogy kizárólag a pedagógusokkal számoljunk, hisz az oktatási folyamatban a diákokkal közvetlen kapcsolatba csak ők kerülnek. Tanári közösségünk több mint 60%-a védőoltásban részesült, és közel 20%-a még természetes immunitással rendelkezik, mert átesett a betegségen. Úgy véljük, ez utóbbiakat is figyelembe kell venni (ha egyáltalán számolunk!) az oltottsági/védettségi arány kiszámolásában.

Teljes felelősségünk tudatában állítjuk, hogy a jelenléti oktatás az egyetlen jó megoldás, annak eredményessége jelentősen felülmúlja az online oktatásét. A jelenlegi diákok oktatáshoz való joga immár 3. tanéve sérül azáltal, hogy online térbe kényszerülnek, és nincsenek számukra biztosítva az oktatás alapvető feltételei. A végzős hallgatók vizsgákra való felkészítése pedig nagy nehézségekbe ütközik.

Közösségünk tagjai felelősségteljes pedagógusokhoz méltóan mindennél fontosabbnak tartják a hatékony oktatást, ezért a jelenléti oktatásra voksolnak, és kérik a szülők és diákjaik támogatását állásfoglalásuk megerősítésében.

(Az NMG vezetősége)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük