Felhívás!

Támogatás és megvalósítások

A Kovászna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatásának köszönhetően a Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazatának munkatársai a 2019-es év júniusa és decembere közötti időszakban megyeszerte több településen is különböző tevékenységeket szervezhettek.

A támogatás keretében az Ozsdolai Nappali Foglalkoztató Központ gyerekei számára számos kreatív tevékenységet sikerült megvalósítani, az informális oktatási tevékenységekhez szükséges anyagokat és kellékeket, mesekönyvtárat, illetve fél évig a gyerekek mindennapos meleg ebédjét sikerült fedezni a támogatás összegéből.

Az Őrkői Nappali Foglalkoztatóban is sikerült tovább bővíteni a mesekönyvtárat és a fejlesztő játékok eszköztárát. Lehetőség nyílt más központok meglátogatására, kreatív és személyiségfejlesztő tevékenységsorozatok szervezésére, konzultáció nyújtására családok számára.

A Családtámogató és Konzultációs Központ munkatársai Várhegyen, Petőfalván, Lisznyóban és Sepsiszentgyörgyön dolgozhattak. Sepsiszentgyörgyön több alkalommal nyílt lehetőség ingyenes, tematikus fejlesztőfoglalkozások szervezésére gyerekcsoportok számára. Várhegyen, Petőfalván és Lisznyóban havonta egy-két alkalommal került sor találkozókra gyerekekkel és felnőttekkel. A szervezet munkatársai személyiségfejlesztő és csapatépítő módszereket alkalmazva igyekeztek közelebb hozni egymáshoz a kis közösségek tagjait, hogy egymás támaszai lehessenek.

Szintén a projekt keretében a központ munkatársai Csernátonban és Uzonban is felépítették a Láthatatlan pofonok című interaktív kiállítást, mely a bántalmazás láthatatlan formáira hívja fel a figyelmet. A kiállítás első ízben Sepsiszentgyörgyön volt látható 2018 tavaszán, majd ugyanazon év őszén Kézdivásárhelyen. Az akkori nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítást idén a gyermekvédelmi igazgatóság támogatásának köszönhetően sikerült megismételni.

(Gyulafehérvári Caritas)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.