Felhívás!

Szervezett tehetséggondozást az iskolákba!

Szervezett tehetséggondozást az iskolákba! Közérdekű

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SZTT) szakmai fórumokat tartott az elmúlt héten tehetséggondozás témakörben. A Székely Mikó Kollégium tanácskozótermében tartott előadásokon tizenöt iskolaigazgató vett részt, a programot az SZTT bonyolította le Kovászna Megyei Tanfelügyelőségével közösen.

A program meghívottjai Kormos Dénes kutató–fejlesztő pedagógus, a Kárpát-medencei tehetségsegítő tanács kollégiumának vezetője, valamint a kollégium Észak-magyarországi felelőse, Tóth Ilona (fotó) voltak. Előadásukban a szervezett tehetséggondozás szükségességéről, előnyeiről és megvalósításának konkrét lehetőségeiről beszéltek. A tehetség belülről jövő adottság, de megvalósulásának külső feltételei vannak! A szervezett és ad hoc tehetséggondozás közötti különbség az elveszett tehetségek számában mutatkozik meg leginkább. A tehetségígéretek kibontakoztatására tehetségbarát környezetre van szükség.

Az igazgatók tényleges tájékoztatást kaptak a tehetségpontok hálózatához való kapcsolódás lehetőségeiről, amely utat nyit a szervezett tehetséggondozás rendszerszerű kialakításához az iskolában, szakmai háttér szervezett programok és pályázati források eszköztárának felhasználásával.

(SZTT-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.