Felhívás!

Székely Előfutár ösztöndíj

A Székely Előfutár ösztöndíjak célja a Székelyföldről és Erdélyből származó, alkotó tehetségek támogatása, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek.

Várják valamennyi társadalom- és természettudományi, valamint művészeti és irodalmi ágakból az érdeklődő pályázókat. Az alapítvány egyaránt érdeklődik természet‐ és társadalomtudományi, valamint Székelyföld és székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt:

(a) a székelyföldi és erdélyi gazdasági fejlődést segítő alkalmazott természettudományi kutatás és újítás,

(b) sikerek és hagyományok a történelmi Erdélyben,

(c) helyi hagyományokat folytató és megújító művészetek,

(d) elkötelezettség a kisebbségi anyanyelvű oktatás iránt.

Az idei kiemelt téma: a kulturális sokszínűség hagyományai és értékei Erdélyben. Az etnikai megkülönböztetés és diszkrimináció felülírását szolgáló hagyományok és gyakorlatok tanulmányozása. Az erdélyiség változó tartalmának mint regionális közösségépítés, a békés egyet nem értés, egymás mellett élés és az együtt sokkal sikeresebb kultúrájának tanulmányozása. Ebben a témában is várják a történeti és kortársi társadalom- és természettudományi, valamint művészeti ágakból az érdeklődő pályázókat.

A pályázáshoz hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal szolgál Balás Andrásnak, a Forerunner Federation elnökének Tudomány és helytállás című könyve (Tortoma Kiadó, 2012). A Székely Előfutár ösztöndíj teljes összege nyertes pályázónként maximum 1000 ezer amerikai dollár. Az alapítvány 6–8 ösztöndíj kiadását tervezi ebben az évben. Pályázatot magyarul vagy angolul lehet szeptember 15-ig beküldeni a ffapplications@gmail.com e-mail-címre. Részletek: http://forerunnerfederation.org.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.