Felhívás!

Szakmai körúton az egyetemisták

A Sapientia – EMT Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában tanuló másod- és harmadéves agrármérnöki szakos hallgatók július 9–13. között egyhetes szakmai tanulmányúton vettek részt Olténia és a Bánság területén. Ez idő alatt 12 reprezentatív agrárérdekeltségű egységet látogattak meg, elsősorban az eltérő termőhelyi adottságokra, illetve az ott alkalmazható helyes mezőgazdasági gyakorlatra összpontosítva.
Körútjukat a Krajovai Egyetemhez tartozó bujoreni-i kísérleti és fejlesztőintézettel kezdték, majd sorra felkeresték a Krajovai Egyetem Kertészettudományi Karát, a Caracali Mezőgazdasági Kutató-Fejlesztő Állomást, Dăbuleni-ben a homoktalajokon történő növénytermesztést kutató-fejlesztő állomást, az ország egyik legnagyobb, mezőgazdasági gépgyártó üzemét, a Temesvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem szaklaboratóriumát, a növénynemesítő lovrini kutató-fejlesztő állomás, a Kürtösi Agráripari Üzem növénytermesztő, állattenyésztő, mezőgazdasági termékeket feldolgozó, forgalmazó és ellenőrző egységeit, valamint a Balla Géza nevével fémjelezett, szőlőtermesztésre és -feldolgozásra, valamint borturizmusra szakosodott vállalkozást.
A számos feldolgozandó ismeret mellett a legjobb benyomást azt tette a leendő agrármérnökökre, hogy mindenütt megbecsüléssel fogadta őket az intézmények vezetősége, a szakemberek önzetlenül megosztották tudásukat az egyetemistákkal.
A tanulmányút az RMDSZ és a Communitas Alapítvány támogatásával, a LAM Alapítvány háttérszolgálatában valósult meg, az adminisztratív teendők elvégzésében dr. Csiszér Levente, dr. Abod Éva és dr. Nyárádi Imre István oktatók vállaltak oroszlánrészt.
Dr. Abod Éva adjunktus

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.