Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Pöcegödör helyett

Bár Kovászna megyében számos településen létezik csatornahálózat, sokan ennek ellenére is megmaradtak a pöcegödör használatánál, annak ellenére, hogy a törvény kötelezi a csatlakozást. A Közüzemek Rt. több megkeresést is kapott ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hiszen az elmúlt héten kellett véget érnie annak a felmérésnek, amely országos szinten próbál fényt deríteni a pöcegödör helyzetre.

„A pöcegödör szippantása 300 lejbe, míg a szennyvízdíj erre a mennyiségre 30 lejbe kerül” – szemléltette Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. vezetője a megtakarítás mértékét. „Úgy gondolom, okkal tartanak bírságtól azok, akiknek ez a problémája nincs rendezve. A legalitás mindenképp jó ott, ahol létezik szennyvízcsatorna, érdemes is rácsatlakozni, természetesen kollégáink részletes tájékoztatást adnak a hogyanról bárkinek, aki megkeres bennünket. A helyzet ott komplikáltabb, ahol nincsen még kiépítve a szennyvízhálózat: ott csak olyan cég végezheti a tisztítást, amelynek erre engedélye van. Az így eltávolított anyag hozzánk kerül tisztításra, hatástalanításra, ha úgy tetszik. Természetesen tudjuk azt is, hogy vannak olyan személyek, akik „szívatnak”, azonban ez nem törvényes. Elviekben van egy olyan határozatunk, amely lehetővé teszi, hogy átvegyük az így begyűjtött szennyvizet, azonban a semlegesítés ellenértékét ki kell fizetni így is: tudomásom szerint még senki nem élt ezzel a lehetőséggel, inkább valahova kiöntik az anyagot. Tulajdonképp nagyon kevés vállalkozónak van ilyen munkára felhatalmazása, pedig a jelek szerint komoly igény van rá.”

A víz és szennyvízhálózati csatlakozásról a Közüzemek Rt. honlapján tájékozódhatnak: https://apacov.ro/muszaki-engedelyek-kibocsajtasa/

Közüzemek Rt. sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 14., 9:10
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Peldaul Korospatakon hiaba is kernenk a csatlakozast a halozatra, meg vizet sem hajlandok felhozni az allitolagos ” villanegyedbe”, amit mi “defavorit” zonanak hivunk. Semmi jogunk, csakis az ado fizetese! Palyazatot nem vesznek igenybe. Elkepeszto milyen helyzetek uralkodnak, nem mint mas faluban. Nezzunk szet mas falvakban.

 • User
  Dátum: 2022. november 14., 11:00
  ÉRTÉKELÉS: -1

  korospatak stb stb ,meg sepsiszentgyorgyon is talalhato az oltfolyo partja kozelebenillesmi amit mar evek ota nem oldottak meg a sok kerelem elleneremindenfele urugy ,kifogas… hanyagsag/?NA ES MI LESZ A KOSZOS, SZEMETES VAROSUNKKAL / REMENYEK… HO SOK ESO MAJD JOL JON /