Felhívás!

Pályázatok

Kézdivásárhelyi diákok figyelmébe!

Mezőkövesd és Hatvan testvérvárosaink felajánlásából immár hatodik éve minden tanév elején 100 ezer forintos ösztöndíjban részesülhet két, az anyanyelv ápolásában jeleskedő kézdivásárhelyi diák. Idén sem lesz ez másként, az alábbi emlékdíjakra várják a pályázatokat:

 

Hatvany Lajos kitüntető emlékdíj

Kézdivásárhely Tanácsának Kulturális és Oktatási Bizottsága testvértelepülésük, Hatvan város felajánlásából pályázatot hirdet a Hatvany Lajos kitüntető emlékdíj – a magyar nyelvért odaítélésére azon IX–XI. osztályos diákok számára, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén. Pályázási feltétel egy kézdivásárhelyi oktatási intézményben folytatott tanulmány, összefoglaló mindazokkal az eredményekkel, tevékenységekkel, amelyekkel a pályázó az anyanyelv és irodalom területén a 2019–2020-as tanévben jeleskedett.

Kiss Lázár-emlékdíj

A bizottság ugyanakkor pályázatot hirdet a Kiss Lázár-emlékdíj – a magyar nyelvért odaítélésére is. Erre olyan, VIII. osztályt végzett diákok jelentkezését várják, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén. Pályázási feltételek: kézdivásárhelyi oktatási intézményben folytatott tanulmányok, egyoldalas (A4) esszé az alábbi idézet alapján: „Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható” (Kosztolányi Dezső); személyes adatok (név, cím, iskola, osztály, telefonos és egyéb elérhetőségek), valamint egy összefoglaló mindazokkal az eredményekkel, tevékenységekkel, amelyekkel a pályázó az anyanyelv és irodalom területén az elmúlt négy évben jeleskedett (helyi, megyei, országos, nemzetközi versenyek, rendezvények, iskolán kívüli tevékenység, önkéntes munka stb.).

Megjegyzés: A bíráló bizottság mindkét esetben minden konkrét tevékenységet pontozni fog! A pályázatokat a következő e-mail-címre lehet beküldeni: nagyjuditbrigitta@gmail.com. Határidő: 2020. június 5., 12 óra. Bővebb információ: Nagy J. Brigitta, 0726.233. 518.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.