Hirdetés
Hirdetés

Ösztöndíj nagycsaládban élő tanulóknak

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete ösztöndíjat hirdet nagycsaládban élő (legalább 3 gyerek egy háztartásban) középiskolások és egyetemi hallgatók részére. Az ösztöndíjra olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok pályázhatnak, akik Romániában, nappali tagozaton, közép vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak lakhelyüktől különböző településen, és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel.

A támogatás összege: egyetemisták esetében 1000 lej/félév, középiskolások esetében 500 lej/félév. Az ösztöndíj a 2019/2020-as tanévre vonatkozik, az első félévre vonatkozó ösztöndíjrészt 2020. februárban folyósítják, a második félévi ösztöndíjat pedig 2020. június végéig. A pályázatok benyújtásának határideje: január 31. A pályázat eredményéről mindenkit e-mail-ben értesítenek legkésőbb február 15-ig.

Az elbírálás során előnyt jelent a Tündérvár-tagság, a jó tanulmányi eredmények, háromnál több testvér (beleértve a pályázót is), és ha egy időben több testvér is otthonától távol tanul. Kizáró ok: ha nem nagycsaládból származik a pályázó, ha lakhelyével azonos településen végzi tanulmányait, ill. a hamis vagy félrevezető információk közlése.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok: a diák által személyesen megfogalmazott kérelem, melyben szabad fogalmazás formájában bemutatja a családja és a saját helyzetét, céljait; kitöltött adatlap (letölthető a www.tundervar.sic.hu oldalról).

Pozitív elbírálás esetén az alábbi iratok szükségesek: a pályázó, valamint családja iratait (személyazonosító igazolványok vagy ennek hiányában születési anyakönyvi kivonat másolata); igazolás arról, hogy a tanuló a középiskolában magyar tannyelvű nappali képzésben vesz részt, illetve felsőfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanul; a tanulmányi eredmények igazolása.

A jelentkezők a fenti dokumentumokat egy PDF-fájlban, a pályázó nevére átnevezve a tundervar@sic.hu e-mail-címre küldjék.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük