Hirdetés
Hirdetés

Ösztöndíj nagycsaládban élő diákoknak

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete ösztöndíjat hirdet nagycsaládban élő (minimum 3 gyerek egy háztartásban) középiskolások és egyetemi hallgatók részére.

Erre olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok pályázhatnak, akik Romániában, nappali tagozaton, közép vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak lakhelyüktől különböző településen és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel.

Az ösztöndíj a 2021/2022-es tanévre vonatkozik, az első félévre vonatkozó ösztöndíjrészt 2022. február hónapban folyósítják, a második félévi ösztöndíjat pedig 2022. június végéig.

Újdonság, hogy a tanulmányok folytatása esetében, a tanulmányi eredmények függvényében, az ösztöndíj további 1 évvel hosszabbítható.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. december 31. A pályázat eredményéről mindenkit e-mailben értesítenek legkésőbb 2022. január 31-ig.

Az elbírálás során előnyben részesítik a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete tagjait, a jó tanulmányi eredményeket, a háromnál több testvér a családban, és ha párhuzamosan több testvér is otthonától távol tanul. Kizáró ok: ha nem nagycsaládból származik a diák /hallgató, ha lakhelyével azonos településen végzi tanulmányait, hamis vagy félrevezető információk közlése.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok: 1. a diák által személyesen megfogalmazott kérelem, melyben szabad fogalmazás formájában bemutatja a családja és a saját helyzetét, céljait. 2. kitöltött adatlap (tundervar.sic.hu oldalon letölthető).

Kérik, hogy a jelentkező a fenti dokumentumokat egy PDF fájlban, a pályázó nevére átnevezve, küldje el a office@tundervar.ro e-mail-címre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük