Felhívás!

Összművészeti fesztivál Gyergyóban

Tematikus udvarokkal, kulturális programokkal, finom falatokkal és rengeteg élménnyel várja a résztvevőket augusztus 4-7. között a Gyergyói-medencében Erdély legfiatalabb fesztiválja, az Egyfeszt.

Gyergyó olyan sokszínű, mint Erdély kicsiben: székely, örmény, zsidó, román kultúra egyaránt jelen van a térségben, amelyet saját arculattal és erős lokális identitással rendelkező települések alkotnak. A színpadok zenei programjain túl Gyergyószentmiklóson városszinten az Alter udvar, Folkudvar, Gasztró utca, Vásár, Gyerekudvar, Jazzudvar, Retró udvar, Örmény udvar, Képzőművészeti udvar, Színház- és Könyvudvar kínál tematikus programokat, ugyanakkor a Gyergyói-medence települései és fontos turisztikai célpontjai is fesztivál-helyszínekké válnak (Alfalu, Csomafalva, Ditró, Remete, Szárhegy, Gyilkos-tó, Súgó-barlang). A szervezői koncepcióba illeszkedik az egyik idei újdonság, a „Hegyilevegő Experience” túrakihívás is.

A kulturális programok között kiállítások, könyvudvar, felolvasószínház, közönségtalálkozó (Botházi Máriával), könyvbemutatók (Farkas Wellmann Endre, László Noémi – Kürti Andrea, Zilahi Csaba), beszélgetések (Hobo; Miklós Réka; Bartis Attila, Kemény István, Wirth Imre; Kollár-Klemencz László), slampoetry, a Figura Stúdió Színház előadásai, bábelőadások és kirakatszínház is szerepel.

A négynapos fesztiválbérlet 250 lejbe kerül,a napijegy 70 lejbe, a 12 éven aluli gyerekek számára a belépés ingyenes, ugyanakkor van családi jegy is, amely a 4 napra 490 lejbe kerül, és két felnőttnek, valamint két, 12 éven felüli gyereknek biztosít belépést. A különböző helyszínekről és a teljes programról az egyfeszt.ro oldalon lehet részletesen tájékozódni.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.