Felhívás!

Oktatás – Ismeret – Fejlődés

Idén május és november között ötödik alkalommal indította el a sepsiszentgyörgyi Turul Iroda a Román Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának társfinanszírozásával az Oktatás – Ismeret – Fejlődés projektjét. A program a művészi fogékonyság és kritikai gondolkodás fejlesztését tűzte ki célul 140 nagyajtai, középajtai, kökösi, nagyborosnyói, kálnoki és gelencei, illetve sepsiszentgyörgyi és baróti hátrányos helyzetű és súlyos szociális problémákkal küzdő gyerek számára.

A projekt sikeres lebonyolításában a kezdeményező egyesület munkatársai, illetve partnerei segítettek. A bábszínházi előadások a Cimborák Bábszínház közreműködésével valósultak meg, a kreatív irodalomra fókuszáló tevékenységek elindításában Konát Eszter pedagógus, a Waldorf-pedagógia szakértője segített, illetve a fotós, filmes tevékenységekben Gheorghită Raymond fényképész.

„Úgy gondoljuk, hogy a nem formális, a kulturális értékek közvetítésére összpontosító oktatási programok szükségessége fontos lépés a következő generáció személyiségének fejlődéséhez. A helyi infrastruktúra hiánya, a tömeges szociális gondok, a családok bizonytalan anyagi helyzete és a motivált iskolai személyzet hiánya, illetve a túlterhelt iskolai program nehezíti a gyerekek bevonását a különféle tanórán kívüli programokba, vagy kulturális eseményekbe. A jelenlegi projekt biztosítja az egyesület Berde Mózsa programjainak folytonosságát, motiválja az ezekben részt vevő gyerekeket és önkéntes pedagógusokat, valamint biztosítja az állandó programok fenntarthatóságát Háromszék vidéki térségeiben is” – emelte ki Furus Levente, a Turul Iroda elnöke.

A Turul Iroda közleménye

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.