Felhívás!

Adalékok a #metoo-hisztériához

A nagy Plácido Domingo, most a volt New York-i kormányzó, Mario Cuomo. Elővették őket is. Valamikor sztárok, most nőgyötrő (plusz férfi?) szörnyetegek. Ki a következő?

Tizenegyedikes diák voltam. Az angoltanárunk – elég alacsony, vékonyka, kékszemű fiatalember. A lányok ájuldoztak érte, már-már nevetséges volt a rajongásuk. Aztán egy nap azt halljuk, hogy V. úrfi le van tartóztatva. Pechére egy szekus ezredes lányát ejtette teherbe, oda járt a leányzó az iskolába. Tanári gyűlés, felháborodás stb. Egyetlenegy tanárnőnek volt mersze kiállani az illető mellett, aki a leghatározottabban állította, hogy csak akkor kötött bele egy lányba, ha az provokálta. Merthogy más utólagos Szent Johannák is jelentkeztek, hogy a tanár bácsi huncutkodott. Akkor egy mukkot nem szóltak, sőt, de amikor látták, hogy az a szekus csemete sikeresebb, kirobbant a felháborodásuk. Börtön, időelőtti szabadulás, „alsó” munka (a gázműveknél bedugták egy irodába), lerobbanás, idegroncsként korai halál.

Nos, egy tanárnak tilos viszonyt kialakítani diákjával, ez nem vitakérdés. De miért lesznek forrócska csitrikből mártírok, miután már nincs kivel szórakozniuk?

Én is voltam zaklatásnak kiszemelt tárgya gyerek – és majdnem gyerekkoromban. Kétszer is. A futballstadionban, a budiban, majd egy színházi előadáson (kongott a terem az ürességtől, a román részlegnek akkoriban nem volt közönsége) egy szerencsétlen mellém ült és… elfog az iszonyat, ha csak visszaemlékezem. Egyszerűen továbbálltam, bár hívhattam volna rendőrt. Nem tettem, mert meggyőződésem, hogy normális felnőtt férfi felnőtt nőhöz közeledik, tehát az ilyen alak egyszerűen beteg, és mit érek azzal, hogy először félholtra verik a rendőrségen, azután pedig a börtönben vadállatok játékszere lesz, és még betegebben jön ki, ha egyáltalán.

Szerénységet félretéve, szép feleségem van, és senki nem zaklatta. Azaz egyszer próbálkozott valaki, nem részletezem, de rájött, hogy a saját biztonsága érdekében jobb továbbállni.

Egy méltósággal viselkedő nő nem mondom, hogy soha, de nagyon ritkán kerül veszélybe. Aki viszont mást vádol, miközben meztelenül flangál a színpadon, mint Sárosdi Lilla, elnézést, de inkább nem folytatom…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások