Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ők tizennégyen

Az utóbbi hónapokban, irodánkban nagy volt a forgalom. Miután megszületett az a törvény, amely az egykori hadifoglyok gyermekeit anyagi kárpótlásban részesítette, természetes volt, hogy minden erre jogosult jött, hogy segítségünkkel megkaphassa a neki járó havi juttatást. Szívesen segítettünk nekik. Ugyanekkor, mintegy életre hívó jelleggel írtuk ki az „Írd meg te is!” felhívást, pénzzel és könyvekkel jutalmazva az első három pályázót, míg a további tizenegyet könyvekkel.

Szándékunkban volt az ’56-os emlékünnepség során ünnepélyesen átadni a jutalmakat, de erre nem adódott lehetőség. Így arra kérjük az érintetteket, hogy a pénteki fogadónapunkban (10–12 óráig) keressék fel szentgyörgyi irodánkat, hogy elnyert jutalmukat átadhassuk. Mindenkinek könyvet, az első háromnak pénzt is.

Íme, a pályázók neve és lakóhelyük, azért hogy minél többen megismerhessék azokat, akiknek fontos volt a szomorú múlt, az apai, nagyapai történetének leírása: első díj Szabó Ferenc (Gidófalva), 2. Zólya Ádám (Sepsiszentgyörgy), 3. Szász-Fejér Gyöngyi Mária (Sepsiszentgyörgy). További beküldők: Bacsó István, (Székelytamásfalva), Benedek Endre (Barót), Bernád József (nincs település megadva), Cséplő Ferenc (Kovászna), Fekete-Nagy Orsolya (Sepsiszentgyörgy), Gajdó Izabella (Csernáton), Máthé Éva (Marcali, Magyarország), Sorbán Boglárka (Sepsiszentgyörgy), Steckbauer Tibor, (Sepsibükszád), Vanaga Judit (Sepsiszentgyörgy), Bodnár Magdolna (Nagybacon, késve érkezett).

Ezek között olyan munkák is vannak, amelyek akár egy könyv anyagául is szolgálhatnának, talán érdemes lenne ki is adni azokat. Ehhez viszont pénzre van szükség, támogatóra.

Puskás Attila, a Kovászna Megyei Volt Politikai Foglyok alelnöke

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük