Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem luxustáska

Az RMDSZ háromszéki nőszervezete is csatlakozik a Nem luxustáska elnevezésű adománygyűjtéshez.

Hirdetés
Hirdetés

Azon nők, akik arra kényszerülnek, hogy otthonukból elmeneküljenek, akár az éjszaka közepén, pénz, ruházat vagy a személyes dolgaik összecsomagolása nélkül, segítségre szorulnak. Az az anyagi támogatás pedig, amit esetleg ezután innen-onnan kapnak, jó esetben az élelmiszer megvásárlására elegendő a gyerekeik és saját maguk részére. A Nem luxustáska adománygyűjtés pedig ezekért a nőkért van, ily módon is figyelve rájuk.

Kovászna megyében három olyan központ működik, amely befogadja a bántalmazott vagy egyedülálló anyákat, leányanyákat. Az itt tartózkodó nőkhöz juttatjuk el a felajánlásokat, továbbá a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat programjaiban részt vevő hajléktalan, nagycsaládos, gyerekeiket egyedül nevelő nőkhöz. A használati cikkek mellé a táskákba egy-egy személyes üzenetet is meg lehet fogalmazni, bátorítva őket, hogy merjenek kitörni a helyzetükből és új életet kezdeni.

A Budapesten már jól működő modell alapján, az RMDSZ nőszervezete az adománygyűjtést a NEEEM-kampány részeként indította, amelynek lényege, hogy egy jó állapotban lévő táskába pakolják az adományozók az olyan termékeket, amelyek a mindennapi higiéniához szükségesek, például sampon, fogkefe, fogkrém, szappan, kézkrém, ajakbalzsam, illetve egy kedves személyes üzenetet. Higiéniai okokból fontos, hogy a táskában elhelyezett termékek újak és bontatlanok legyenek.

Az adományokat április 30-ig lehet leadni az RMDSZ sepsiszentgyörgyi (Martinovics Ignác utca 2. szám, Beör-palota első emelete), kovásznai (Szabadság utca 12. szám, telefon: 0734-639897), valamint kézdivásárhelyi (Apafi Mihály utca 1. szám, telefon: 0721-297540) irodájában hétfőtől csütörtökig 8-16, pénteken pedig 8-14 óra között.

Az RMDSZ háromszéki nőszervezetének sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük