Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nektária Székelyföldi Mézverseny

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete a 6 székelyföldi méhész egyesülettel közösen szervezik meg idén első alkalommal a Nektária Székelyföldi Mézversenyt Székelyudvarhelyen.

Az elmúlt években számos kisebb méhészet jött létre hazánkban, ami nagyban hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez, hiszen a kis munkások által beporzott területek látványosan több termést hoznak. Székelyföldön egyre többen foglalkoznak főállásban méhészettel, az értékesített mézeket magas szintre emeli a tisztaságuk és az, hogy bizalmi kapcsolat alakul ki a termelő és vásárló között.

A Nektária alkalmával a kis és nagy székelyföldi méztermelők munkájának gyümölcsét, a legfinomabb mézeket fogja megkóstolni, majd értékelni a bíráló bizottság. A három fődíj: két személyre szóló négynapos kikapcsolódás a Wellness Hotel Gyula jóvoltából, két személyre szóló wellnesshétvége a Hunguest Hotel Fenyőben, két személyre szóló wellnesshétvége a Septimia Hotels & SPA Resortban.

A versenyre augusztus 31-ig lehet nevezni. A mézmintákat a Kovászna megyei méhész egyesületnél (Deák Mihály, tel.. 0720.542.320) lehet leadni. A szervezők reményei szerint a következő években más-más székelyföldi megyékben szervezhetik meg a Nektáriát. További információk az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/szekelyfoldimezverseny).

Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.