Felhívás!

Négyéves a Timflow

A Timflow, a HS Timber Group által kidolgozott faanyag nyomkövető rendszer már négyéves. „A Timflow-rendszerben regisztrált több mint 123.000 szállítmány után büszkék vagyunk arra, hogy sikerült jelentősen megerősíteni az ellátási lánc biztonságosságát, és kivettük részünket az illegális fakitermelés elleni küzdelemből Romániában” – mondja Adrian Lucan, a HS Timber Productions ellátását ellenőrző és tanúsító osztály vezetője.

A Timflow egy GPS nyomkövető rendszer, amely a faanyag útját nyomon követi. Ezzel az összes romániai HS Timber Productions gyár biztosítja, hogy a hazánkból érkező minden egyes szállítmány, amely a gyárkapuhoz ér, ellenőrizve van a rakodási helyszíntől egészen a gyárkapuig. Minden teherautó GPS-készülékkel van felszerelve, és pontosan rögzíti a rönkszállító jármű útvonalát. Minden fuvarozó rendelkezik egy mobileszközzel, amelynek segítségével olyan adatokat visz be a rendszerbe, mint a fuvarlevél, a SUMAL-kód, a szállítóeszköz azonosító adatai és a rakodási helyszínen készült fényképek. Ezeket a képeket összehasonlítják a gyárkapuba megérkező rakománnyal.

A Timflow-hoz nemcsak a tanúsító és ellenőrző csapat fér hozza, hanem a HS Timber Group átláthatósági és nyitottsági politikájának megfelelően a programot interneten vagy mobil eszközön bárki ingyenesen elérheti. A Timflow által szolgáltatott adatokhoz való hozzáféréshez a felhasználóknak fiókot kell létrehozniuk a www.timflow.com weboldalon. A szállítmányokat egy dátum és egy lerakodási helyszín kiválasztásával lehet ellenőrizni.

Ezenkívül a Timflow segítségével a vállalat biztosítja, hogy minden szállítmány jogszerű legyen, megfeleljen a Due Diligence rendszer követelményeinek, és hogy a faanyag ne a nemzeti parkok pufferzónáiból származzon.

(HS Timber Productions-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.