Hirdetés
Hirdetés

Méhnyakrákszűrés Csernátonban

Méhnyakrákszűrés Csernátonban Közérdekű

Szombaton, március 18-án 24 és 64 év közötti nőket várnak ingyenes méhnyakrákszűrésre Csernátonba. A programot a betegség megelőzésének és korai felismerésének céljával a Maros Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház szervezi partnerségben a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemmel.  

Hirdetés
Hirdetés

A méhnyakrákszűrő-karaván januárban kellett volna Csernátonba érkezzen, de akkor a hirtelen bekövetkezett havazó, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt az orvosi autó nem tudott elindulni Marosvásárhelyről, így most pótolják. 

A szűrésre jelentkezőket 10 órától várják  az alsócsernátoni háziorvosi rendelők udvarán. Az ingyenes szűrővizsgálat a Babeș-Papanicolaou- és HPV-tesztek elvégzését jelenti. A méhnyakrák egyre több 35 és 55 év közötti nőt érint. A szűrővizsgálat során azonban felismerhetők a korai rendellenességek, és a betegség időben gyógyítható.

Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: dr. Ábrahám Ildikónál a 0267.367.608-as, dr. Gyergyai Aladárnál a 0267.367.505-ös telefonszámokon, illetve az RMDSZ csernátoni nőszervezetének elnökénél, Gajdó Szendénél a 0746.083.513-as telefonszámon.  A szűrésre jelentkezőket kérik, vigyék magukkal a személyi igazolványukat.

Fotó: Haáz Vince

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük