Felhívás!

Megkezdte tanévét az Erdélyi Politikai Iskola

Az első képzési hétvégével megkezdődött a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Erdélyi Politikai Iskola immáron ötödik tanéve. A Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) 2017-ben közösen elindított programjának célja, hogy az erdélyi magyar fiatalok az anyaországon kívül is hatékonyan képviseljék a magyar közösségek értékeit és érdekeit a helyi közéleti ügyekben.

A négy képzési hétvégéből álló, magyar és angol nyelven zajló ingyenes kurzuson a résztvevők betekinthetnek például a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés technikáiba, a közvélemény-kutatás, beszédírás, videókészítés módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs gyakorlatokon keresztül fejleszthetik. A kis létszámú csoportmunka során a fiatalok többek között készségfejlesztő tréningen vehetnek részt, kötetlen formában beszélgethetnek magyar és külföldi politikai döntéshozókkal, valamint olyan támogató közösség részévé válnak, ahol a résztvevők a képzés elvégzése után is számíthatnak egymásra.

A képzési hétvégék közötti időszakban a résztvevők e-learning-anyagokat dolgoznak fel, illetve több beadandó feladatot is elvégeznek. Ez lehet esszéírás, prezentációkészítés, beszédírás, kutatás vagy éppen videó készítése is. A képzésre olyan 18-36 év közötti erdélyi magyar fiatalok jelentkezhettek, akik érdeklődnek a politika iránt és hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni. Az 54 jelentkező közül egy 3 fordulós felvételi eljárás keretében 18-an kerültek be a programba, amelynek helyszíne Budapest mellett Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy és Bukarest.

További információk a www.mcc.hu/index.php/cimke/erdelyi-politikai-iskola honlapon.

(MCC-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.