Felhívás!

Meghívó a 25. úzvölgyi megemlékezésre

Egyházi méltóságok, közösségek képviselői, önkormányzati vezetők és hagyományőrzők részvételével zajlik augusztus 26-án, hétfőn 15 órától a 25. úzvölgyi megemlékezés. „Látható és láthatatlan színtéren is zajlik a 21. századi csata az Úzvölgyében. Látható, hiszen fizikailag akarnak teret foglalni azokkal a szentségtelen betonépítményekkel. De a temetőgyalázással a láthatatlan színtéren is folyik a birkózás a mély állam részéről. Az elmúlt félévben súlyos károkat okoztak. Nem távoli, ismeretlen hősök emlékét gyalázták meg, hanem magyar katonák eleven emlékét. Azért is fáj ennyire, mert sokunknak személyes ügy. Az úzvölgyi temetőfoglalás nem egyszerű emberek cselekedete volt, sokkal inkább egy szellemi hadviselés gonosz terve” – fogalmazott Tamás Sándor megyetanácselnök, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, aki felhívással fordult a háromszékiekhez, hogy minél többen vegyenek részt a 25. úzvölgyi megemlékezésen.

„Imádkozzunk közösen a 25. úzvölgyi megemlékezésen, adjunk erőt egymásnak reménységből és hitből, hiszen van jövőnk Székelyföldön. Azt szoktuk mondani, ezeréves történelmünk minket igazol, de ne áltassuk magunkat: jövőnk olyan lesz, amilyent mi építünk. Amikor kell, harcolunk, amikor kell, imádkozunk. (…)  És igen, mondjuk ki: ehhez az is kell, hogy ne csak sokan legyünk, de jelen is legyünk. Mutassuk meg: itthon vagyunk. Legyen ez a közös ima lehetőség az önvizsgálatra, hogy tettünk-e, teszünk-e eleget Székelyföld jövőjéért” – nyomatékosított az elöljáró.

A 25. úzvölgyi megemlékezés hétfőn 15 órakor a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar előadásával kezdődik, majd bevonulnak a katonai hagyományőrzők. 16 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, főcelebráns Tamás József püspök, meghívott szónok Böjte Csaba ferences szerzetes. A megemlékezés koszorúzással ér véget.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.