Felhívás!

Még tart A nemzet háziorvosa pályázat

A szervezők idén is minél több határon túli családorvost szeretnének üdvözölni a budapesti novemberi díjátadó gálán, ezért várják a hálás páciensek mellett a kisebb-nagyobb közösségek, polgármesteri hivatalok, plébániák, idősotthonok, nyugdíjasklubok, könyvtárak, szerkesztőségek, iskolák stb. ajánlását, történeteit is portáluk ajánlóoldalán (www.evpraxisa.hu/ajanl).

Eddig 140 ajánlás érkezett az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett A nemzet háziorvosa pályázatra. A hazai és határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését erősítő pályázaton a hálás páciensek ajánlhatják orvosaikat egy-egy történettel. Érkeznek a határon túli ajánlások is Kárpátaljáról és Erdélyből. Akad olyan nagydobronyi doktornő, akit öten is javasoltak (egyikük a Nagydobronyi Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthon lelkészigazgatója, másikuk a Kárpáti Igaz szó szerkesztősége) egy-egy szívhez szóló történettel a díjra. A www.evpraxisa.hu portálon olvashatnak kisdobronyi, nagydobronyi, badalói és zetelakai történeteket is.
Tavaly a 10 legjobb határon túli háziorvos között 5 erdélyi állt a dobogón, közöttük az első helyezett dr. Cuzic Melinda Szovátáról, aztán dr. Széles Czézár Júlia Csíkszeredáról, dr. Finna Judit és dr. Szabó Zoltán Marosvásárhelyről, valamint dr. Erdő Szabolcs Brassóból.
Idén is, csakúgy, mint tavaly, a hazai háziorvosok mellett felvidéki, ukrajnai, erdélyi és vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé, tehát a határon túli történetekre is számítanak! Szeptember 14-ig várják az ajánlásokat!
Olvassa a www.evpraxisa.hu portált, és – ha úgy véli, megérdemli – írjon egy történetet háziorvosáról, hátha éppen ő nyeri meg A nemzet háziorvosa pályázatot!
B. Király Györgyi ügyvezető igazgató, V and B Kommunikációs Kft.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.