Felhívás!

Még lehet nevezni a pálinkaversenyre!

A nevezési periódus már elkezdődött, május 2-ától egészen június 7-én 12 óráig nevezhetnek be a párlat- és pálinkakészítők az Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny 2022-es kiadására. A tavalyi, első kiadás szabályzatához képest apró, de annál fontosabb változásokra érdemes odafigyelniük a versenyzőknek.

Újdonság például, hogy a mintákat csak és kizárólag üvegpalackokban adhatják le, a műanyag palackban leadott mintákat kizárják a versenyből. Egy másik fontos tényező, hogy a nevezési lapon apró módosításokat végeztek a szervezők az előző évihez képest, amellyel megkönnyítik majd a pályázóknak a minták adatainak nevezési lapra vezetését. Ezek és minden egyéb tudnivaló, a versenyfelhívás és a szabályzat is megtalálható az akovita.ro oldalon.

A mintákat le lehet adni személyesen az alábbi címen, de postán, esetleg csomagküldő szolgálattal is elküldhetők: As. Székely Gazdaszervezetek Egyesülete – Imre Angyal (004.0756.726.303). 530103 Csíkszereda, M. Eminescu u. 2/A szám, Hargita megye, Románia. Amennyiben a postai vagy csomagküldő szolgálat mellett döntenek a nevezők, úgy a minták legkésőbb június 10-éig kell megérkezniük a szervezőkhöz. A nevezett mintákat személyesen hétfőtől péntekig, 8-16 óra között lehet leadni a fenti címen.

A nevezési díj mintánként 30 lej, azaz 6 euró, avagy 2300 forint. A nevezési díjat személyesen, készpénzben is kifizethetik azok, akik a mintákat személyesen adják le, de banki átutalással is kifizethető a díj.

A pálinka- és párlatkészítés iránt érdeklődők idén az Ákovita keretében egy intenzív tanfolyamon is részt vehetnek június 20–26. között. A tanfolyam díja 2000 lej.

(A Székely Gazdaszervezetek Egyesületének közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.