Felhívás!

Második alkalommal adták át a sepsiszentgyörgyi Albert Álmos-ösztöndíjakat

Idén tíz sepsiszentgyörgyi középiskolás diák kapta meg az egyenként háromezer lej értékű Albert Álmos-ösztöndíjat, amelyet az RMDSZ városi szervezete tavaly alapított. A díjat olyan szociálisan hátrányos helyzetű diákok kapják, akik kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el.

A város egykori elöljárója nevét viselő ösztöndíjprogram keretében a tanulók egy éven át részesültek a támogatásban, amelynek első részletét decemberben osztotta ki az ösztöndíj bizottság, a fennmaradó összeg folyósítására pedig május elején került sor. A támogatásul szolgáló pénzalap egyrészét az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezete adta, de a magánfelajánlások által a tavalyihoz képest három fővel nőhetett a díjazottak száma. Magánadománnyal járult hozzá a díjhoz Antal Árpád polgármester, a támogatás létrehívója, Tóth-Birtan Csaba és Sztakics Éva Judit alpolgármesterek, dr. Albert István és dr. Albert-Nagy Éva a néhai városvezető testvérei, Benkő Erika háromszéki parlamenti képviselő, Miklós Zoltán a sepsiszentgyörgyi Ipari Park igazgatója, valamint Tischler Ferenc és Zsigmond József önkormányzati képviselők.

Az Ösztöndíjprogram Kuratóriuma döntését segítették a város magyar oktatási intézményei. Az általuk javasolt diákok közül a következő személyek kapták meg a másodszor kiosztott támogatást:

Demeter Gyöngyi, XI. osztály, Mikes Kelemen Elméleti Líceum

György Eda Anita XI. osztály, Mikes Kelemen Elméleti Líceum

Ioniță Gergely Róbert, XI. osztály, Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola

Karácsony Levente, X. osztály, Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium

Prázsmári Dávid-László, XII. osztály, Puskás Tivadar Szakközépiskola

Pulugor Róbert, X. osztály, Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium

Sibianu Abigél, XI. osztály, Plugor Sándor Művészeti Líceum

Szennyes Emil, XI. osztály, Székely Mikó Kollégium

Szigeti Alpár, XI. osztály, Mikes Kelemen Elméleti Líceum

Ursuj Noémi, XI. osztály, Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.