Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Légy önkéntes, tápláld a lelkedet!

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület (ZNE) november 4. és december 4. között a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság finanszírozásával bonyolítja le a Légy önkéntes, tápláld a lelkedet! címet viselő projektjét.

Ennek keretében november 6–8. között tizenhét, 16–35 év közötti fiatal vett részt különböző műhelymunkákon, annak érdekében, hogy egy olyan átfogó kampányt dolgozzanak ki, melynek a fő célja az önkéntesség népszerűsítése. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook-oldalán.

Különböző nem formális módszerek segítségével az önkéntesség népszerűsítését egy modernebb megközelítéssel próbálják megvalósítani. Fontosnak tartják, hogy a térség fiataljait hatékonyan tájékoztassák a közösségi akciókban való részvétel előnyeiről, valamint a szakmai és személyes fejlődés lehetőségeiről is.

Fotó: Ayten Kürnaz és Veress Adrienn Nikolett

A műhelymunkák eredményeként egy kisebb kiadvány vázlata készült el, amely a vidékünkön fellelhető önkéntes lehetőségeket tárja fel, valamint egyéb érdekes dolgok is olvashatóak az önkéntesség fogalmáról. A publikáció vonzóvá teszi az önkéntességet a jövőbeli önkéntesek számára, kiemeli az önkéntesség előnyeit, és elmagyarázza az időszerű törvényi szabályozást az önkéntes munkára vonatkozóan.

 

 (ZNE-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.