Felhívás!

Központi ifjúsági rendezvény Zabolán

Idén Zabolán tartották a háromszéki fiatalok központi ünnepi rendezvényét a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) és a Zabolai Ifjúsági Szervezet (ZABISZ) közös szervezésében, amelyen harminckét megyebeli ifjúsági szervezet képviselője vett részt. A koszorúzást megelőzően a fiatalok élőláncot alkotva felmutatták a kezükben lévő üzenetet, amelyből a következő mondat született: „Mi voltunk, vagyunk és leszünk”.

Fejér Levente, Zabola község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, beszédében kiemelte, hogy megtiszteltetés a község számára, hogy a háromszéki fiatalok idén Zabolát választották a központi rendezvényük helyszínéül. Kelemen Szilárd, a HÁRIT elnöke köszönetét fejezte ki a zabolai fiataloknak, hogy vállalták az idei március 15-ei központi ifjúsági ünnepség megszervezését, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a zabolai eseményt megelőzően a fiatalok megyeszerte több településen kokárdákat készítettek, rajzversenyt szerveztek, történelmi emlékhelyeket látogattak meg, és az online térben is jelen voltak. Lázár Szabolcs, a ZABISZ elnöke elmondta, örömmel vállalták, hogy házigazdái legyenek a rendezvénynek.

Az ünnepségen áldást mondtak a történelmi magyar egyházak képviselői, díszbeszédet mondott Szakács Hanna és Péter Nóra, szavalt Fejér Csenge, Gál Bíborka és Szakács Barbara.

Oláh Orsolya (HÁRIT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.