Felhívás!

Közlemények

Szakmai képzés tanároknak

A Zöld SzékelyFöld Egyesület a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia által támogatott Hangyaboly projekt részeként szakmai képzést szervez pedagógusoknak szeptember 21–22-én Csíkszeredában számára.

A kétnapos képzést a váci Magosfa Alapítvány szakemberei tartják, akik évek óta sikeresen szerveznek akkreditált képzéseket Magyarországon. A program során a résztvevő pedagógusok megismerkedhetnek a terepi tervezéssel, a növény- és állatvilághoz, természeti elemekhez kapcsolódó játékokkal és még sok más hasznos témakörrel, amely hasznos lehet egy környezeti nevelési program megszervezésénél, megvalósításánál.

A képzésre szeptember 18-ig lehet jelentkezni a www.hangyasuli.ro honlapról elérhető űrlap segítségével.

Az elmúlt 11 év során a Zöld SzékelyFöld Egyesület programjainak jelentős része kapcsolódott valamilyen formában a környezeti neveléshez. A 2010-es évben felvetődött annak a szükségessége, hogy a sok apró nevelési kezdeményezést kapcsolják össze, egy egységes programmá, így jött létre a Hangyasuli, amelyet az elkövetkező években igyekeztek a számtalan kisebb-nagyobb program segítségével folyamatosan építgetni, és amely a régió legnagyobb környezetvédelmi nevelési programjává nőtte ki magát.

Vért adni menő!

Szeptember 17-én a sepsiszentgyörgyi Szimplában a Kovászna Megyei Vérközponttal karöltve szervezik meg a Be someone’s Hero! It’s in your Blood! kampány ötödik kiadását. Ezúttal is várnak mindenkit, aki hajlandó és kompatibilis a véradásra. Fontos tudni, hogy a véradók minimális testsúlya 50 kg, és csak felnőttek adhatnak vért. Véradás előtt étkezni kell, és sok folyadékot inni; a gyógyszerszedés nem kizáró ok, a helyszínen orvos dönt majd arról, hogy a különböző készítményeket szedő személyek adhatnak-e vért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.