Felhívás!

Könyvadomány a Sapientiának

Könyvadomány a Sapientiának Közérdekű

2021 márciusában Magyarországon egy könyvtárfejlesztési kezdeményezés indult a Sapientia EMTE erdőmérnöki tanulmányi programja számára. Ezt az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) karolta fel és koordinálta.

A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, eredményeképpen jelentős mennyiségű erdészeti és társtudományként szervesen kapcsolódó agrártematikájú kötet gyűlt össze az OEE budapesti székhelyén és más gyűjtőpontokon. Az adomány augusztus 21-én érkezett meg a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjába.

Az esemény során kerekasztal beszélgetésre került sor, majd a központ infrastruktúrájába nyerhettek betekintést az OEE képviselői. Utána meglátogatták a Kálnokon örök nyugalomra helyezett Bedő Albert sírhelyét, aki az erdészeti szakma talán az egyik legnagyobb helyi képviselője volt.

A Sapientia keretében folyó magyar nyelvű erdészeti felsőfokú képzés Romániában egyedüli. Mint ilyen, a képzési színvonalhoz elengedhetetlen egy gazdag szakkönyvtár. Ennek fejlesztéséhez járul hozzá a napokban tárgyiasult kezdeményezés, amit a szak oktatói és hallgatói hálásan köszönnek.

Kiss Anita, a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjának adminisztrátora

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.