Felhívás!

Kisegítő kórház lett a kézdivásárhelyi

A 2020/553-as rendelet értelmében a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház igazolt koronavírusos betegeket ellátó kisegítő kórház státuszt kapott, így – megváltozott rendeltetése és az érvényben lévő törvénykezés értelmében – azokat a koronavírusos betegeket kell majd fogadnia, akik a társbetegségük kezelése érdekében szorulnak orvosi ellátásra. (Például, ha egy koronavírussal fertőzöttnek szülnie kell vagy végtagtörést szenvedett stb.)

A kórház vezetősége ígéretet kapott arra, hogy az igazolt koronavírusos betegeket ellátó kórházakat az Egészségügyi Minisztérium támogatja a koronavírusos betegek kezeléséhez szükséges orvosi gépekkel, illetve védőfelszerelésekkel. Az egészségügyi alkalmazottak helytállása példás ebben a nehéz időszakban is. Az igazgatóság minden erejével azon van, hogy a személyzetet megvédje, felszerelje, és ellenálljon annak, hogy orvosait elhelyezzék más központokba, ugyanis nagyon nagy szükség van a személyzetre itt is.

Fontos kiemelni, hogy a fenti rendelet értelmében kórházunk csak az enyhe tünetekkel érkező betegek társbetegségeit kezeli, ugyanakkor egy szakember irányításával fogjuk kezelni a koronavírus-fertőzést. Mindez egy jól átgondolt rendszerben történik, a betegség kórházon kívüli terjedése megelőzésének érdekében. A kritikus állapotban lévő koronavírusos betegeket a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház látja el.

A fentiek alapján arra kérjük a lakosságot, bármilyen orvosi sürgősségi eset állna elő, ne jöjjenek közvetlenül a kézdivásárhelyi kórházba, hanem kérjenek segítséget az 112-es sürgősségi hívószámon!

Canea-Kocsis András menedzser, dr. Borbáth Anikó orvosigazgató

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.