Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét meghirdeti a Magyar szemmel című fotópályázatát a Nemzetpolitikai Államtitkárság

Ismét meghirdeti a Magyar szemmel című fotópályázatát a Nemzetpolitikai Államtitkárság Közérdekű

Anyaföld, anyanyelv, anyaszív – anyák napja közeledtével, ezzel a három témával hirdeti meg újra a népszerű Magyar szemmel című fotópályázatát a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A felhívás a Nemzetpolitikai Államtitkárság idei tematikus éve, a 2023 a gondoskodó nemzet éve programsorozatának részét képezi.

 

A pályázatra a világ bármely tájáról, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt lehet jelentkezni a témának megfelelő pályamunkával, emellett a felhívás az idei esztendőben egy rajzpályázattal is kiegészül a 14 éven aluli gyerekek számára.

A pályázat három témája: anyaföld, anyanyelv, anyaszív. E három témában várják a 14. életévüket betöltött pályázók fotóit, valamint az anyaszív kategóriában a 14 év alatti korosztály rajzait. Az Anyaföld téma célja, hogy bemutassák életünk forrását, szülőföldünket: a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága által lakott lenyűgöző tájakat, magyarságunk kulturális örökségeit. Az Anyanyelv témában olyan alkotásokat várnak, amelyek középpontjában legfontosabb kulturális kincsünk, anyanyelvünk, annak szépsége, sokszínűsége, fontossága áll. Az Anyaszív kategóriában várják mindazokat a fotókat és rajzokat, amelyek témája az anyai szeretet, odafigyelés és támogatás sokszínűsége, szépsége.

A legjobb fotók és rajzok készítői értékes nyereményekben részesülnek. Beküldési határidő: 2023. május 29. A részletes felhívás a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvasható.

Képünk illusztráció. Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük